Коресподентката на Си Ен Ен Кейтлан Колинс не е била

...
Коресподентката на Си Ен Ен Кейтлан Колинс не е била
Коментари Харесай

Белия дом не допусна на събитие репортерка, задала неудобни въпроси

Коресподентката на Си Ен Ен Кейтлан Колинс не е била позволена до събитие на президента Доналд Тръмп в сряда, тъй като по-рано е задала неуместен за президента въпрос.

По време на фотосите на Тръмп с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, Колинс е повдигнала две тематики - за какво Владимир Путин не е приел поканата му за посещаване в Белия дом и за аудиозаписа, на който президента разисква с юриста си по какъв начин да заплати на модела на " Плейбой " Карън Макдугъл да мълчи за аферата им.

От Белия дом са уведомили Си Ен Ен, че въпросите са били " неудачни " и че ѝ се не разрешава да посети конференцията на Тръмп и Юнкер. По време на сходни събития публицистите задават въпроси и отвън съответния мотив, защото това нормално е единствената им опция да получат от президента реакция на тематика, която не му е комфортна.

Не за пръв път Тръмп се пробва да пречи на работата на малкия екран, защото е неудовлетворен от това по какъв начин тя се отнася към него. Още на първата си конференция откакто встъпи в служба той отхвърли да дава отговор на техни въпроси, същото направи и по време на визитата си във Англия, обвинявайки ги, че са " подправени вести ".

По времето на Барак Обама президентът също се опита да изясни, че сериозната към него телевизия " Фокс " " не е новинарска организация " и тогава други публицисти опазиха медията. Сега президентът на " Фокс нюз " Джей Уолъс изрази взаимност със Си Ен Ен и настоя публицистите ѝ да имат цялостен достъп. От Асоциацията на кореспондентите в Белия дом осъдиха решението на администрацията на Тръмп като " неуместно, неправилно и израз на уязвимост ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (809)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР