Коренът на джинджифила е известен с лечебните си свойства още

...
Коренът на джинджифила е известен с лечебните си свойства още
Коментари Харесай

Най-лечебните рецепти с джинджифил

Коренът на джинджифила е прочут с лечебните си свойства още от незапомнени времена. Името му значи рогат, тъй като има доста разклонения.

Използва се освен в кулинарията, а и за подготвяне на отвари за по положително здраве. Стритият корен на прахуляк се употребява за подготвяне на къри в индийската кухня.

Въпреки лютивия си усет пресният корен е желан за лекуване на грип, настинки, понижава равнищата на нездравословния холестирол и защищава от образуването на тромби.

Рецептата за здраве с джинджифил е доста лесна - един корен свеж джинджифил се обелва, най елементарно става с дребна чаена лъжичка. После се настъргва на ренде. Сипва се в буркан и се прибавя 1 к.ч. домакински мед. Съхранява се в ледник със затворена капачка.

Всеки ден заран се взема по една ч.л. от лечебната примес, към която в някои случаи се прибавя и нарязан ситно лимон. Магическата композиция оказва помощ и за намаляване, по тази причина е желана от доста дами.

Джинджифиловият чай е също лековит. Премахва токсините и топи килограми. За него коренче от 2 см се нарязва на късчета и заливаме с чаша гореща вода. След 30 минути прибавяме малко мед и лимонен сок - вълшебната напитка е подготвена. Пие се през целия ден.

Предлагам ви и рецепта с джинджър със мощно детоксикиращо деяние. Смесват се огромно парче настърган джинджифил, 2 грейпфрута, 1 с.л. мед и 3 лимона, смлени в блендер без кората. Всеки ден се приема по лъжица-две от сместа.

 Чай от джинджифил

Джинджифилът освен изхвърля токсините от организма, само че и ускорява метаболизма. Според тибетците той е парещ артикул, по тази причина подтиква кръвообращението и форсира обмяната на веществата.

Има мощно антибактериално деяние и укрепва имунитета! Бъдете здрави през всички сезони, като не забравяте за лечебните свойства на корена!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР