Коремните мазнини допринасят повече за поява на сърдечни болести, отколкото

...
Коремните мазнини допринасят повече за поява на сърдечни болести, отколкото
Коментари Харесай

Коремните мазнини - заплаха за сърцето

Коремните мазнини способстват повече за поява на сърдечни заболявания, в сравнение с мазнините в целия организъм, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Авторите на проучването заключили, че над 47 % от участничкиге над 55-годишна възраст с висок показател на телесна маса са наранени от коронарна болест на сърцето, като 55 % от засегнатите са с огромно количество коремни мазнини.

" Това е значимо, тъй като у възрастните дами менопаузата

насочва разпределението на телесните мазнини към корема - съобщи експертката Стефани Фобийн от клиниката Мейо в Рочестър, Минесота. - Получените резултати подхождат на това, което знаем за нездравословния резултат от натрупването на коремни мазнини. Не всички мазнини имат еднакъв резултат, само че коремните са изключително рискови, тъй като са свързани с риск от сърдечни заболявания, които са палач номер 1 за дамите. "

Изследването обхванало близо 700 корейки на 55 и повече години, които се подложили ангиопластика в границите на лекуване на коронарна болест на сърцето. Само 41 % от участничките, които били наранени от коронарна болест на сърцето, нямали коремни мазнини.

Друго изследване сподели, че коремните мазнини у дамите в постменопауза могат да усилят даже риска от гибел.

Резултатите от проучването са оповестени в Menopause.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР