Коремчето на едномесечно дете е било буквално изгорено след манипулация,

...
Коремчето на едномесечно дете е било буквално изгорено след манипулация,
Коментари Харесай

Хирург от Пирогов изгорил кожата на едномесечно бебе

Коремчето на едномесечно дете е било безусловно изгорено след операция, чието повтарянето остава противоречиво. Причината бебето да стигне до "Пирогов " е малко топче, което се появило в пъпа на дребното момиченце. Хирургът обработил със сребърен нитрат един път и обяснил на майката, че процедурата би трябвало да бъде направена няколко пъти. След второто нанасяне обаче кожата на бебето се разранила съществено.

Ето и целия роман на майката:

"В пъпчето на щерка ми се появи топче, за което се обадих по телефона на педиатърката и тя ме препрати към незабавен кабинет в Пирогов, с цел да бъде обработено със сребърен нитрат 2 или 3 пъти и да изчезне. Докторката сподели, че не е ужасно и е обикновена операция, само че е хубаво да бъде осъществена от експерт.

 Отидох в Пирогов незабавно (08.12 петък), дежурен беше доктор Балканджиев, който се зае с "елементарната "(очевидно не и за него) операция като от самото начало безусловно ми се караше по какъв начин съм пристигнала без ваучър и той имал деца да храни, какво ще вършим в този момент, по какъв начин съм си мислила, че може да пристигам по този начин.

След като му споделих, че ще платя колкото е належащо и той гласно установи, че очевидно имам пари и продължи да маже пъпчето на бебето спокоен, че ще му бъде платено. Платих 35 лева, сподели ми, че ще би трябвало да дойда отново след 2 дни и този път да взема талона, с цел да си "дръпне " парите от касата, полагало му се.

В понеделник още веднъж отидох в неговата промяна, както се бяхме разбрали. Отново без ваучър, за какво педиатърката сподели, че може да ми го даде същия ден, само че следобед, а докторът беше на работа до обяд. След мрънкането за талона още веднъж, ми сподели, че отново ще заплащам, щом мога и идващия път да нося талона, без да е прегледал пъпчето, с цел да ревизира дали ще се наложи отново да идваме, се зае с процедурата. Сложи си ръкавици, за разлика от предния път, само че не с цел да е безплоден, а тъй като " сребърния нитрат доста цапал ", взе съчка за уши, която беше захвърлена в една кутия и ми сподели, че идващия път с изключение на прословутия ваучър, да нося и клечки за уши да не хаби тези на болница!?

Отново платих 35 лева е си тръгнахме.

След обработка със сребърен нитрат пъпчето става черно, за което докторът съответно ме беше предизвестил още първия път, само че след втората процедура вечерта забелязах, че изпод се подава мощно зачервена кожа. Реших да не се паникьосвам и да видя сутринта по какъв начин ще е. Беше извънредно и ужасно, а бебето плачеше неутешимо... всичко към пъпчето беше алена, слузеста рана.



Кожичката й беше мощно изгоряла.

От нищо нещо! Цяла седмица здравото ми бебе, се гърчи от болежка, не желае да яде и мъчно заспива, а аз даже не мога да я гушна хубаво, тъй като има рана, породена от шеф Детски диагностично-консултативен блок - доктор Балканджиев. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР