Кореецът Хьон Чун поднесе най-голямата изненада от началото на Откритото

...
Кореецът Хьон Чун поднесе най-голямата изненада от началото на Откритото
Коментари Харесай

Кореец отстрани двама братя в първенство на Австралия по тенис

Кореецът Хьон Чун сервира най-голямата изненада от началото на Откритото състезание на Австралия по тенис досега при мъжете, откакто в дуел от третия кръг в профил четвъртия в главната скица Александър Зверев (Германия) след 5:7, 7:6, 6:2, 3:6, 6:0.

21-годишнят Чун (59-ти в света), който в профил в първия кръг по-големия брат на Александър Зверев - Миша, губеше с 1:2 сета, само че резервира извънредно успокоение, с цел да реализира първата си победа над състезател от топ 5 на света. Ключов за развиването на мача се оказа четвъртият сет, в който Зверев влезе в препирня със съдията на стола, неудовлетворен от обстоятелството, че осветлението на корта не бе пуснато. Това очевидно изнерви младия немец, който стартира да позволява обикновени неточности, да троши ракетите си и да изпуска нервите си. Дори стартирането на осветлението преди началото на петия сет не промени настроението на Зверев, който продължи да бъде неудовлетворен, а Чун се възползва чудесно от това, като стартира третия сет с 9 следващи точки.

Кореецът не загуби темп в нито един миг от решителния сет и по този начин стигна до безапелационния триумф с 6:0 в решителната пета част. В идващия кръг Чун ще играе против спечелилия от мача сред Новак Джокович и Алберт Рамос-Винолас.

Място в осминафиналите откри и австриецът Доминик Тийм, който се оправи с лекост за 2 часа и 8 минути с французина Адриан Манарино след 6:4, 6:2, 7:5. Петият в света австриец Тийм не се затрудни в нито един от сетовете и реализира относително бърз триумф.

С бърза победа се поздрави и 80-ият в света Мартон Фучович. Унгарецът се наложи в конфликта на дебютанти в тази фаза на шампионата над аржентинеца Николас Кикер с 6:3, 6:3, 6:2 за малко по-малко от 2 часа игра. Фучович реализира общо 6 пробива в мача, което му бе премного, с цел да стане първият маджарин, достигнал осминафиналите на шампионат от Големия шлем, в който вземат участие 128 състезатели. В идващия кръг Фучович ще чака спечелилия от мача сред защитаващия купата си Роджър Федерер и Ришар Гаске.

За пръв път в кариерата си за чтвърти кръг на шампионат от Шлема се класира и американецът Тенис Сандгрен. Роденият в Тенеси Сандгрен се наложи с 5:7, 6:3, 7:5, 7:6 над различен дебютант - германеца Максимилиан Мартетрер. Сандгрен, който до този миг имаше единствено две победи на шампионати от АТП в кариерата си, ще спори за място на четвъртфиналите с Тийм.

Италианецът Фабио Фонини се наложи с 3:6, 6:2, 6:1, 4:6, 6:3 над френския тенисист Жулиен Бенето и в идващия кръг ще чака спечелилия от дуела сред Томаш Бердих (Чехия) и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР