Кореецът Хьон Чун поднесе най-голямата изненада на шестия ден на

...
Кореецът Хьон Чун поднесе най-голямата изненада на шестия ден на
Коментари Харесай

И Саша Зверев падна жертва на корееца Хьон Чун

Кореецът Хьон Чун сервира най-голямата изненада на шестия ден на Откритото състезание на Австралия, откакто в дуел от третия кръг при мъжете в профил четвъртия в главната скица Александър Зверев след 5:7, 7:6(3), 6:2, 3:6, 6:0.

21-годишнят Чун, който в профил в първия кръг кръг по-големия брат на Александър Зверев - Миша, губеше с 1:2 сета, само че резервира извънредно успокоение, с цел да реализира първата си победа над състезател от топ 5 на света.

Ключов за развиването на мача се оказа четвъртият сет, в който Зверев влезе в препирня със съдията на стола, неудовлетворен от обстоятелството, че осветлението на корта не бе пуснато. Това очевидно изнерви младия немец, който стартира да позволява обикновени неточности, да чупи ракетите си и да изпуска нервите си. Дори стартирането на осветлението преди началото на петия сет не промени настроението на Зверев, който продължи да бъде неудовлетворен, а Чун се възползва чудесно от това, като стартира третия сет с 9 следващи точки.

Кореецът не загуби темп в нито един миг от решителния сет и по този начин стигна до безапелационния триумф с 6:0 в решителната пета част. В идващия кръг Чун ще играе против спечелилия от мача сред Новак Джокович и Алберт Рамос-Винолас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР