Корбин постави червена линияФранция задейства план, чрез който страната да

...
Корбин постави червена линияФранция задейства план, чрез който страната да
Коментари Харесай

Париж задейства план за Брекзит без сделка

Корбин сложи „ алена линия ”


Франция задейства проект, посредством който страната да се приготви за Брекзит без съглашение – вид, който наподобява все по-вероятен откакто договорката бе отхвърлена от английския парламент във вторник вечерта, съобщи Агенция Франс Прес.

Френското държавно управление е планувало “законодателни и юридически ограничения, посредством които да се избегне спирането на права и дейно отбраняване на правата на нашите сънародници и на нашите предприятия ”, уточни министър председателят Едуар Филип. В проекта са заложени и 50 милиона евро вложения за подкрепяне на френските летища и пристанища за справяне с последствията от възможен корав Брекзит. “Правителството носи отговорност страната ни да е подготвена, ползите на жителите ни да бъдат опазени и предпазени ”, съобщи Филип.

Британската премиерка Тереза Мей стартира договаряния с депутати, дали своят вот против договорката за Брекзит, в опит да реализира консенсус. Късно в сряда държавното управление оцеля с 19 гласа болшинство във избор на съмнение, призован от опозицията след отхвърлянето на съглашението.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обаче не се яви за диалози, като сложи “червена линия ” за присъединяване му в тях – Мей да подсигурява, че няма да има излизане от Европейски Съюз без съглашение. За пръв път Корбин не изключи партията му да поддържа втори референдум за Брекзит.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР