Корб оглавява службата от май 2018 г. Преди това тя

...
Корб оглавява службата от май 2018 г. Преди това тя
Коментари Харесай

Свалят шефката на поддръжка и снабдяване на Бундесвера, била бавна и неефективна

Корб оглавява службата от май 2018 година Преди това тя е била заместник-началник на авиационната работа на Бундесвера.

BAAINBw е на послушание на Министерството на защитата. Основната му задача е да оборудва Бундесвера с дейно и безвредно съоръжение. Предисторията на смяната са продължаващите рецензии към службата, в която работят повече от 6000 души. Според рецензията процедурите за закупуване на нови оръжия и друго съоръжение не са ефикасни и лишават прекалено много време.

С оглед на многочислените военни доставки за Украйна и минусите от предходни години, войските се нуждаят от бързи доставки. Трудността за това се потвърждава от обстоятелството, че договорите за закупуване на нови системи за противовъздушна защита Skyranger не могат да бъдат подписани преди идната година, защото службата за публични поръчки не може да го направи по-рано. Освен това неотдавнашният отчет на Ева Хьогл, отговорник по въпросите на въоръжените сили, сподели, че някои от военните не разполагат с екипировка от първа нужда, като да вземем за пример уместно облекло, съобразено с метеорологичните условия.

Смяната на управлението на BAAINBw не е цялостна изненада. Министърът на защитата Борис Писториус (SPD) към този момент беше декларирал в изявление за " Шпигел " по въпроса за снабдяването малко след встъпването си в служба в средата на януари, че става въпрос за " процедури, структури, скорост и способи, които просто към този момент не дават отговор на времето след съветската инвазия в Украйна. Това е мястото, на което отиваме в този момент ", напомня изданието.

Той обаче към момента не е коментирал съответни кадрови въпроси, само че съобщи, че желае да прегледа процесите и по-късно, след задълбочено обсъждане, да реши дали и какви промени може да се наложи да бъдат направени. Очевидно към този момент е взел това решение, написа още " Шпигел ".

Сега Писториус е поканил заместник-началника на Корб Леник-Емден на среща в сряда. Според известията тя ще бъде правоприемник на Корб, което провокира главоблъсканици в службата за публични поръчки и в министерството. " Тя въобще не може да се оправи ", споделя един от чиновниците в изявление за Business Insider. В Кобленц се приказва също, че самата тя, най-малко в предишното, даже не е била сигурна дали желае добре платената работа (основна заплата: 12 425 евро).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР