Корави бойци от Холандия под треньорството на световноизвестната кикбокс звезда

...
Корави бойци от Холандия под треньорството на световноизвестната кикбокс звезда
Коментари Харесай

Бойци на кикбокс звездата Петер Артс застават на пътя на трима български състезатели на SENSHI

Корави бойци от Холандия под треньорството на световноизвестната кикбокс звезда Петър Артс, са новите провокации на пътя на Николай Йоргов, Богдан Шумаров и Костадин Костадинов на идната церемония вечер по кикбокс, муай тай и киокушин SENSHI. Тя ще се организира на 20 април, от 19 часа, в зала „ Арена Армеец “ и ще предложи общо 12 дуела, като четири от тях ще бъдат по карате киокушин, а един – по муай тай.

Един от младите състезатели на Петер Артс – Иляс Букаюа, е идващият съперник на българската машина Богдан Шумаров. Двамата ще се изправят в борба в категория до 72,500 кг по разпоредбите на кикбокс, жанр К1. Шумаров е играч на варненския клуб „ БОИЛ “ и един от най-сериозните ни млади представители в този спорт. Европейски първенец по кикбокс за дилетанти и експерти. Шумаров взе присъединяване и в първото издание на SENSHI, където нокаутира своя съперник Иван Тимков от Украйна във втория рунд. Иляс Букаюа е един от бойците, които упражняват под управлението на легендата от К1 Петер Артс. 22-годишният холандец е висок 184 сантиметра и силата му е в дясната ръка. Активът му е 15-5-0.

Сериозно ще е и предизвикването пред българина Николай Йоргов. Състезателят на столичния клуб „ Армеец “, който има медали по карате киокушин, ръкопашен пердах и муай тай, ще се бори за втора победа на професионалния кръг на SENSHI. На първото издание на церемония вечерта той реализира безапелационна победа като нокаутира противника си за по-малко от 30 секунди. Сега Йоргов ще се бие против холандеца Томас Дуве.

Категорията на двамата е 80 кг. Дуве се причисли към тима на Артс трикратния първенец на най-силната кикбокс верига в историята К1 през февруари тази година.
Многократният ни медалист от международни и континентални шампионати – Костадин Костов, ще има тежко тестване на SENSHI - японецът Юта Учида. Двамата ще се бият в тежка категория в жанр К-1. Учида е троент първенец на Япония по карате. Медалист е на редица интернационалните надпревари. Само преди 2 седмици Костов се завърна от Тайланд, където сграбчи златен орден от Световното състезание по муай тай. Вече гледа към идващото си тестване – на родна земя. Това ще е дебют и за двамата на набиращата мощ нова бойна верига.

На SENSHI следва да забележим и напълно задграничен конфликт при тежките представители. В среща от категория -95 кг. един против различен ще се изправят холандецът Бадр Фердаус и сърбинът Саша Драгич. 30-годишният сърбин е представител на клуб „ Victory Novi Sad “ и има 15 професионални кикбокс срещи зад тила си – 12 победи, две загуби и едно тъждество, а при дилетантите има 36 дуела. Драгич е първенец на Сърбия в жанр К-1, повторен победител на Откритото състезание в жанр К-1 на Сърбия и сребърен медалист на WAKO Cup в Сегедин.

Срещу себе си сърбинът ще има представител на холандската кикбоксова школа. 21-годишният Бадр Фердаус е четвъртият войник от школата на легендата Петер Артс. Фердаус е първенец на Холандия по кикбокс и има 26 мача зад себе си – 21 победи, 3 провали и две равенства.

Повече информация за идната церемония вечер SENSHI и бойната карта може да откриете на Фейсбук страницата на събитието, както и в Boec.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР