Корабостроителният Балтийски завод, който изгражда атомния флот на Русия, започна

...
Корабостроителният Балтийски завод, който изгражда атомния флот на Русия, започна
Коментари Харесай

В Русия започна подготовка за четвърти сериен атомен ледоразбивач

Корабостроителният Балтийски цех, който построява атомния флот на Русия, стартира подготовката за четвъртия сериен и пети подред повсеместен атомен ледоразбивач по план 22220. Предприятието разгласява публикация, че приема предложения за доставка на метал за кораба, който ще се задвижва с атомна сила.

Според уеб страницата на съветската Единна осведомителна система в региона на публичните поръчки, корабостроителното сдружение търси стоманени листи от валцуван метал с висока здравина класове PCD500W, PCE500W, PCF500W. За оптималната стойност на контракта се показва сумата от 914,3 млн. рубли. Заявления се одобряват до 3 август, а резултатите от търга ще бъдат оповестени на 22 септември 2020 година

Металът се закупува според контракт сред Балтийски цех и „ Атомфлот “ за построяването на третия и четвъртия универсални атомни ледоразбивачи с мощ 60 мегавата, и двата по план 22220. Поръчката ще се реализира в пет партиди, а доставките би трябвало да приключат през юни 2022 година Работата по третия сериен ледоразбивач под името „ Якутия “ стартира в края на май тази година. Началото на строителството на четвъртия сериен ледоразбивач, който ще носи името „ Чукотка “, е планувано за 2021 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР