Корабна ударна група на Каспийската флотилия унищожи условна база на

Корабна ударна група на Каспийската флотилия унищожи условна база на ...

Каспийската флотилия унищожи базата на незаконна въоръжена група.

Корабна ударна група на Каспийската флотилия унищожи условна база на незаконно въоръжено формирование на остров Чечня по време на стратегическите командно-щабни учения "Кавказ-2020", съобщи министерството на отбраната.

Според военното ведомство ракетният кораб "Дагестан" и малките ракетни кораби "Велики Устюг", "Град Свияжск" и "Углич" са били включени в ударната група на кораба.

„Групата с артилерийски огън от военноморските съоръжения АК-190 нанесе огнево поражение в базата на бойците, разположена на острова. Настройката на артилерийския огън е извършена от комплекса БПЛА Орлан-10 на полка на морската пехота ”, заяви Министерството на отбраната.

Освен това екипажите на корабите практикували действия за унищожаване на подводни диверсионни групи, стрелба от гранатомети и картечници с голям калибър.

От министерството също така заявиха, че по време на ученията групировката на флотилийските сили ще изпълнява артилерийски огън по надводни и въздушни цели, ще отработи взаимодействие с крайбрежните части при провеждането на бойни действия и отбраната на морските комуникации и зоните на морска икономическа дейност в Каспийско море.

Ще припомним, че в понеделник на военните полигони в южната част на Русия започнаха стратегическите командно-щабни учения „Кавказ-2020“ с участието на над 80 хиляди души. Министерството на отбраната разказа за задачите, възложени на участниците в маневрите.

Русия покани шест държави да участват в учението Кавказ-2020 . Освен това се очаква военните от редица страни да присъстват на ученията като наблюдатели.

По-рано Министерството на отбраната подчерта, че учението „Кавказ-2020“, което ще се проведе в Русия от 21 до 26 септември, ще има изключително отбранителен характер.

Източник: blitz.bg