Корабите на Черноморския флот на Русия отблъскват атака с дронове

...
Корабите на Черноморския флот на Русия отблъскват атака с дронове
Коментари Харесай

Пристанището в Севастопол е атакувано с дронове

Корабите на Черноморския флот на Русия отблъскват офанзива с дронове във водите на Севастополския залив, твърди губернаторът на анексирания Севастопол Михаил Развозжаев, представен от Руската работа на Би Би Си.

" Няма ударени обекти в града. Запазваме успокоение. Ситуацията е под надзор ", написа той в канала си в " Телеграм ".

Според ТАСС с позоваване на собствен сътрудник към 04:20 часа е чута мощна детонация, " след което се чуха още няколко гърмежа ".

Заливът на Севастопол е краткотрайно блокиран, фериботите и лодките не се движат, оповестиха управляващите на града в канала си в " Телеграм ".

За връзка със северната част на Севастопол се употребяват рейсове, излиза наяве от известието.

Украинската страна към момента не е коментирала тези известия, Би Би Си не може навреме да го ревизира. По-рано представители на анексирания Крим неведнъж съобщаваха за офанзиви с дронове.

Припомняме, че в Севастопол е основан Черноморския флот на Русия, а в града се намира неговото командване. Град Севастопол като обособена административна единица бе анексиран от Русия през 2014 година дружно с целия кримски полуостров. 

Севастопол беше база на съветския Черноморски флот и до момента в който полуостровът беше украински според особено съглашение сред Украйна и Руската федерация.

Топлоелектрическа централа на анексирания от Русия Крим беше атакувана с дрон в четвъртък. За това оповестиха проруските управляващи на полуострова, представени от " Франс прес ".

През август Русия претърпя серия от детонации в авиобаза и склад за муниции в Крим, което акцентира неговата накърнимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР