Корабите на Черноморския флот (ЧФ) напуснаха Севастопол и Новоросийск на

...
Корабите на Черноморския флот (ЧФ) напуснаха Севастопол и Новоросийск на
Коментари Харесай

Корабите на Черноморския флот излязоха в морето, за да отработят задачи за отбраната на Кримското крайбрежие

Корабите на Черноморския флот (ЧФ) напуснаха Севастопол и Новоросийск на полигони за бойна подготовка, с цел да отработят задания за защита на крайбрежията на Кримския полуостров и военноморските бази, морските връзки и регионите на икономическата активност по време на учения, заяви пресслужбата на флота.

Корабите и подразделенията на бреговите войски на Черноморския флот напуснаха Севастопол и Новоросийск на бойни полигони по време на началния стадий на учението, което се организира под управлението на командира на Черноморския флот адмирал Игор Осипов, оповестява представител на пресслужбата на флота, представен от ТАСС.

Отбелязва се, че по време на ученията военнослужещите ще отработят дейности за отбрана на морското крайбрежие на Кримския полуостров, базите на силите на Черноморския флот, както и обекти от икономическия бранш на страната, морски връзки и морски региони от вероятни военни закани от конвенционален съперник. „ На разнообразни стадии на учението военноморските формирования и елементи на бреговите войски, авиацията на флота ще правят комплекс от ракетни и артилерийски стрелби, ракетни и бомбени удари по морски, крайбрежни и въздушни цели “, оповестиха от пресслужбата.

От Военноморски сили прецизираха, че повече от 30 бойни кораба от друг клас от Черноморския и други флотове вземат участие в осъществяване на задания в състава на разнородни групировки, морски ударни групи и отряди на десантни кораби. Сред тях са фрегати, патрулни кораби, дребни ракетни кораби и ракетни катери, десантни кораби, дребни противоподводни кораби, както и кораби за противоминна защита.

От пресслужбата напомнят, че ученията на военноморските сили, военноморската авиация и подразделенията на бреговите войски на Черноморския флот се организират в подготовка за военноморското обучение под общото управление на главнокомандващия Военноморски сили адмирал Николай Евменов. Общо повече от 140 военни и спомагателни кораби, повече от 60 самолета, 1000 единици военна техника и към 10 000 военнослужещи вземат участие в активността на съветския флот.

Вчера в учението влязоха подразделения на мобилните брегови ракетни комплекси (БРК) „ Бастион “ от бреговата ракетна и артилерийска бригада на Черноморския флот, дислоцирани в Крим и Краснодарския край.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР