Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2)

...
Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2)
Коментари Харесай

Кораби на НАТО акостират във Варна

Кораби от Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) ще посетят Морска гара Варна от 22 до 25 февруари, оповестява пресцентърът на Министерството на защитата.

Групата включва кораби от Военноморските сили на Германия (FGS WERRA), на Турция (TCG AKCAKOCA), Румъния (ROS LT LUPU DINESCU) и на България - минен ловджия " Цибър ".

Целта на взаимното корабоплаване на корабите от Алианса е да се усъвършенства оперативната съгласуемост и подготовката на многонационалното съединяване при използване на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната подготвеност на участващите сили и да способства за морската сигурност в Черно море, написа в известието.

За времето на развръщането на групата в Черно море са планувани визити в пристанищата Варна и Констанца, както и присъединяване в противоминното обучение " Посейдон " от 1 до 8 март.

Корабите ще застанат на Морска гара, като на 23 и 24 февруари, събота и неделя, ще бъдат отворени за посещаване от жители и посетители на Варна, всяка заран от 10:00 до 12:00 часа и следобяд от 14:00 до 16:00 часа. При качването на корабите на посетителите ще бъде осъществявана инспекция от органите на работа " Военна полиция ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР