Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2)

...
Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2)
Коментари Харесай

Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО ще посетят Варна

Кораби от Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) ще посетят Морска гара Варна от 22 до 25 февруари 2019 година, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Групата включва кораби от Военноморските сили (ВМС) на Германия (FGS WERRA), Военноморски сили на Турция (TCG AKCAKOCA), Военноморски сили на Румъния (ROS LT LUPU DINESCU) и Военноморски сили на България – минен ловджия Цибър. Целта на взаимното корабоплаване на корабите от Алианса е да се усъвършенства оперативната съгласуемост и подготовката на многонационалното съединяване при използване на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната подготвеност на участващите сили и да способства за морската сигурност в Черно море.

За времето на развръщането на групата в Черно море са планувани визити в пристанищата Варна и Констанца, както и присъединяване в противоминното обучение „ Посейдон” от 1 до 8 март.

Командир на групата кораби е капитан ІІ сан Мартин Шварц. Командир на транспортен съд за ръководство WERRA е капитан ІІІ сан Робърт Леман, пълководец на минен ловджия AKCAKOCA - капитан ІІІ сан Мерич Кобак, пълководец на базов миночистач LT LUPU DINESCU - капитан ІІІ сан Йонут Диакону и пълководец на минен ловджия „ Цибър “ - капитан ІІІ сан Лъчезар Иванов. На 22 февруари 2019 година командирът на групата, съпроводен от командирите на кораби, ще се срещне с кмета на Община Варна и със заместник-командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Корабите от Втората непрекъсната противоминна група на НАТО ще застанат на Морска гара - Варна. На 23 и 24 февруари, събота и неделя, те ще бъдат отворени за посещаване от жители и посетители на гр. Варна, всяка заран от 10:00 до 12:00 часа и следобяд от 14:00 до 16:00 часа. При качването на корабите на посетителите ще бъде осъществявана инспекция от органите на работа „ Военна полиция”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР