Кораби от втората постоянна противоминна група на НАТО са във

...
Кораби от втората постоянна противоминна група на НАТО са във
Коментари Харесай

Натовски кораби акостираха във Варна

Кораби от втората непрекъсната противоминна група на НАТО са във Варна, оповестява Българска национална телевизия.

Бойните кораби са от Германия, Румъния, Турция и България.

Корабите на Алианса акостираха през вчерашния ден на Морска гара във Варна и следва да имат взаимно корабоплаване. Целта е да се усъвършенства оперативната съгласуемост и подготовката на многонационалното съединяване при използване на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната подготвеност на участващите сили, както и да способства за сигурността в Черно море.

Освен пристанището във Варна е планувана аудиенция на военните кораби в пристанище Констанца, а по-късно и присъединяване в българо-румънско противоминно обучение " Посейдон ". То ще се организира от 1 до 8 март. През двата почивни дни корабите ще бъдат отворени за посещаване от жители всяка заран от 10 до 12 часа и следобяд от 14 до 16 часа.

Сред корабите е минен ловджия " Цибър ".Той е причислен в състава на българските Военноморски сили през 2009 година и е най-модерният транспортен съд в армията. Освен за търсене и обезвреждане на мини, корабът е предопределен за търсене и избавяне на други плавателни съдове, самолети и бедстващи хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР