Кораби на Военноморския флот на Русия са атакували с крилати

...
Кораби на Военноморския флот на Русия са атакували с крилати
Коментари Харесай

Русия нанесе съкрушителни удари на Ислямска държава в Сирия

Кораби на Военноморския флот на Русия са атакували с крилати ракети " Калибр " обекти на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Сирия, оповестяват от съветското военно министерство.

Ударите са нанесени от фрегатите " Адмирал Есен " и " Адмирал Григорович ", а също по този начин и подводницата " Краснодар ", дислоцирани в източната част на Средиземно море. " Краснодар " е изстреляла ракетите си под вода.

Цел на удара са били контролни центрове и огромни оръжейни хранилища на терористите в Хама. При попадението на ракетите в склада се получила огромна детонация.

Уточнява се, че съветски бомбардировачи са ликвидирали остатъците от терористите.

От съветското военно ведомство подчертаха, че навреме са уведомили за офанзивата командванията на Турция и Израел.



Последният път, когато съветските кораби удариха позиции на терористи с крилати ракети " Калибр ", беше през май - тогава цел на офанзивата бяха позиции на терористите в региона на град Палмира.

Руснаците настояват, че ракетите " Калибр " са способни да поразяват цели на разстояние от 2600 км и могат да преодоляват всяка противовъздушна и противоракетна защита: при полета си те непрекъснато променяли височината и посоката си, като това правело тяхното засичане доста мъчно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР