Кораби на турските военноморски сили са възпрели гръцка фрегата, която

...
Кораби на турските военноморски сили са възпрели гръцка фрегата, която
Коментари Харесай

Турските военноморски сили са възпрели гръцка фрегата, безпокояла кораб

Кораби на турските военноморски сили са възпрели гръцка фрегата, която обезпокоила турски транспортен съд за сеизмологични изследвания в региона на Източното Средиземноморие, заяви Анадолската организация.

Агенцията твърди, че първият турски транспортен съд за сеизмологични изследвания "Барбарос Хайредин Паша " е бил смутен тази заран от гръцка фрегата по време на изследванията си в региона на Източното Средиземноморие. Кораби на турските военноморски сили се намесили.

Ние предлагаме на Гърция да се въздържа от дейности, които ще доведат до ескалация в региона, се споделя в известие на турското външно министерство след случая. Министерството показва, че от тази заран корабът "Барбарос Хайредин Паша " е почнал нови сеизмологични изследвания в турския континентален шелф в региона на Средиземно море.

Турската страна твърди също, че изказване на гърцкото външно министерество от през вчерашния ден във връзка "Барбарос " е изцяло безпричинно от позиция на интернационалното право и че отстояване от Гърция на нереалистични изказвания единствено ще навреди на двустранните връзки и на стабилността в региона.

Гръцкото министерство на външните работи популяризира в сряда изказване, в което стачкува против сеизмологичните изследвания, които стартира турският транспортен съд "Барбарос " в пространство, което съгласно гръцката страна е част от гръцкия континентален шелф.

Според гръцкото министерство "новата турска провокация демонстрира, че Турция продължава дейностите, които провокират напрежение в Егейско море и в Източното Средиземноморие ". В известието се споделя, че гръцката страна е отправила изострен митинг против турските управляващи за нарушаването на интернационалните правила и процедури.

Преди два дни турски политик заяви, че Турция възнамерява да стартира сондажи за газ в Източното Средиземноморие на 29 октомври. Недждет Памир, ръководител на енергийната комисия на турската опозиционна Народно-републуканска партия (НРП), съобщи, представен от турски медии, че в случай че Турция откри залежи на природен газ, тя и турската република Северен Кипър ще засилят позициите си, до момента в който гърците киприоти ще бъдат принудени да „ трансформират тактиката си “.

Гръцки медии оповестиха, че корабът „ Барбарос “ е бил видян край западния бряг на Кипър в сряда. „ Барбарос “ е бил в регион на 70 морски благи от Кипър сред Пафос и Крит и това се случва единствено един ден, откакто Вашингтон прикани Турция да се въздържа от дейности, които могат да способстват за в допълнение повишаване на напрежението в Източното Средиземноморие, писа "Катемирини ".

Двете страни имат спор за правата върху континенталния шелф в източната част на Средиземно море, къде бяха открити находища природен газ.

Конфликт: гръцката авиация прехвана турски изтребители

Откриха огромни находища природен газ край Кипър

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР