Кораби на Балтийския флот са изпратени в Черно море заради

...
Кораби на Балтийския флот са изпратени в Черно море заради
Коментари Харесай

Русия изпрати корабите на Балтийския флот в Черно море

Кораби на Балтийския флот са изпратени в Черно море поради ученията на НАТО, оповестиха съветски медии. Ръководството на Военноморските сили на Русия е взело решение да изпрати четири кораба, измежду тях са огромните десантни кораби „ Калининград “, „ Минск “ и „ Корольов “, а също по този начин корветата „ Бойкий “. По обед през вчерашния ден те са минали през Ла Манша и са взели курс на юг, съобщи организация БГНЕС.

Изпращането им не е инцидентно. В момента в Черно море се организира учението на НАТО „ Морски щит -21 “. В него вземат участие 18 кораба на Северноатлантическия алианс. Освен американски, има български, гръцки, румънски, полски, турски, нидерландски и испански. В маневрите вземат участие разнообразни класове кораби: корвети, крайцери, есминци, фрегати и други

В „ Морски щит-21 “ също по този начин вземат участие 2400 военно служещи, 10 бойни самолета и вертолета. В Румъния се организира сухопътната част от учението. От НАТО декларират, че задачата на учението е повишението на взаимоотношението сред румънските Военноморски сили и Военноморски сили на страните-съюзници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР