Корабът за космически туризъм навлиза във финална фаза на изпитанияПо

...
Корабът за космически туризъм навлиза във финална фаза на изпитанияПо
Коментари Харесай

Virgin Galactic тества VSS Unity с пилот и включен двигател

Корабът за галактически туризъм навлиза във крайна фаза на тествания

По време на тестванията VSS Unity доближи свръхзвукова скорост и набра височина 25,685 км

Космическата компания Virgin Galactic на английския милиардер Ричард Брансън извърши за първи път пълноценни тествания на кораба SpaceShipTwo VSS Unity с включен мотор. Това е поредна стъпка към ерата на частния галактически туризъм.

Тестовите тествания са извършени сполучливо в четвъртък, 5 април, оповестяват от компанията. VSS Unity идва да размени кораба VSS Enterprise, който претърпя злополука през 2014 година по време на тестов полет, заради неправилни дейности на един от водачите, коствали и живота му.
още по тематиката
Досега тестванията на VSS Unity се правиха извънредно в режим на обмисляне, т.е. при изключени мотори. За първи път тази седмица Virgin Galactic тества галактическия транспортен съд в пилотируем полет с включен мотор.

VSS Unity е изхвърчал със самолет-носител WhiteKnightTwo VMS Eve, като на височина 14,17 км корабът се е отделил от носителя и след няколко секунди е пуснал личните си мотори. Впоследствие VSS Unity е достигнал свръхзвукова скорост, набрал е височина 25,685 км и се е върнал на земята с сполучливо кацане в пустинята Мохаве.

Изпитанията от тази седмица са начало на финалната фаза на тестване на кораба за туристически галактически полети, отбелязва Virgin Galactic. Корабът може да побере на борда си осем души – шестима пасажери и двама водачи.

Билетът за галактически полет с VSS Unity ще коства 250 000 $. Срещу тази сума туристите ще могат да прегледат Земята от космоса и да прекарат няколко минути в безтегловност. Очаква се първите полети да се състоят до края на настоящото десетилетие.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР