Корабът вероятно е построен през 19-и век Останки на старинен

...
Корабът вероятно е построен през 19-и век Останки на старинен
Коментари Харесай

Останки от старинен платноход бяха изхвърлени на брега на Нюфаундленд

Корабът евентуално е издигнат през 19-и век
Останки на древен ветроходен транспортен съд бяха изхвърлени на брега на нос Рей в югозападната част на канадския остров Нюфаундленд, където бяха открити от локални поданици, заяви канадската телевизия Си Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Нийл Бърджис, президент на Дружеството на Нюфаундленд и Лабрадор за запазване на корабокруширали морски съдове, сподели, че корабът евентуално е издигнат през 19-и век. Това се потвърждава от медните елементи, свързващи дъските на корпуса, и дървените опорни щифтове, присъщи за епохата.

 

Размерът на донесената на острова част от скелета - 24 метра, допуска, че ветроходът е бил доста по-голям от средностатистическа шхуна, означи специалистът.

Според Бърджис корабът може да е бил вдигнат от дъното от урагана Фиона, който мина през региона на 24 септември 2022 година и леко промени бреговата линия на Нюфаундленд, а неприятното време, което бушуваше предния ден, дефинитивно го изхвърлило на брега. Той добави, че морското дъно край Нюфаундленд е осеяно с хиляди потънали кораби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР