Корабът Рубимар, атакуван преди повече от седмица от йеменските бунтовници

...
Корабът Рубимар, атакуван преди повече от седмица от йеменските бунтовници
Коментари Харесай

Потъна корабът Рубимар, атакуван от хутите в Червено море

Корабът " Рубимар ", нападнат преди повече от седмица от йеменските бунтовници хути, потъна в Червено море. От дни морският съд се пълнеше с вода. Това е първият кораб, изцяло погубен като част от акцията на хутите против войната на Израел против „ Хамас “ в линията Газа, съобщи.

‼️ The Rubymar sank fully!

“The Yemeni authorities announce the sinking of the ship " MV Rubimar ", which was targeted by the Houthis on February 19 in the Red Sea. ”
— Lord Bebo (@MyLordBebo)

„ Рубимар “ (Rubymar) се носеше на север, откакто беше нападнат на 18 февруари в протока Баб ел Мандеб – основен воден път, свързващ Червено море и Аденския залив. 

Международно приетото държавно управление на Йемен, както и районен боен чиновник потвърдиха, че корабът е потопен. Базираният в Бейрут управител на " Рубимар " не беше открит незабавно за коментар.

Правителството на Йемен в заточение, което е подкрепено от водена от Саудитска Арабия коалиция от 2015 година, сподели, че " Рубимар " е потопен късно нощес, когато над Червено море се е разразила стихия. Плавателният съд е бил зарязан 12 дни след нападението, макар че е имало и проекти да се направи опит да бъде изтеглен до безвредно пристанище.

Подкрепяните от Иран хути, които твърдяха, че корабът е потопен съвсем незабавно след офанзивата, не признаха незабавно, че плавателният съд е потопен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР