Корабът Радецки ще бъде ремонтиран. Правителството отпусна 500 000 лева

...
Корабът Радецки ще бъде ремонтиран. Правителството отпусна 500 000 лева
Коментари Харесай

Правителството отпусна половин милион лева за ремонт на кораба Радецки

Корабът " Радецки " ще бъде ремонтиран. Правителството отпусна 500 000 лв. на Община " Козлодуй " за задачата. Това разгласи при започване на държавното съвещание министър-председателят Бойко Борисов. Парите за ремонта идват, откакто поради неприятно положение корабът посрещна Деня на Ботев на котва, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Всички се прекланяме пред подвига на Ботев и всички свързват името му с кораба Радецки - сподели министър председателят Бойко Борисов, преди кабинетът да отпусне средства за спасяването на тази национална реликва.

Бойко Борисов, министър-председател: Неслучайно в най-хубавите патриотични, те са като химн, песни е споменаван и той.
Корабът ще бъде ремонтиран в Румъния.

Бойко Борисов, министър-председател - Тъй като на времето по този начин са приватизирали корабостроителницата в Русе, че в действителност не може да бъде извършен ремонта в България, би трябвало да отиде на ремонт в Румъния, да се отремонтира по този начин, че да могат учениците, децата, пък и всеки екскурзиант, който желае, да се вози на него и да може да пресъздаде чувството за подвига и героизма на Ботев.
Кметът на Козлодуй благодари на кабинета за парите.

Маринела Николова, кмет на Козлодуй - Корабът се посещава от над 10 000 души годишно. Искам да благодаря от свое име и от името на моите съграждани за поддръжката, която получихме в лицето на премиера Борисов, че бяха обезпечени тези средства, с цел да може да запазим една национална реликва и да я съхраним във времето.
Всяка година хиляди възпитаници от цялата страна се включват в честванията за Деня на Ботев и потеглят по стъпките на неговата чета. А корабът Радецки и пристанище Козлодуй са началната точка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР