Корабът Лайфлайн, заплашен от конфискуване в Италия, очаква в международни

...
Корабът Лайфлайн, заплашен от конфискуване в Италия, очаква в международни
Коментари Харесай

Кораб с 230 мигранти чака дипломатическо решение в морето

Корабът " Лайфлайн " , застрашен от конфискуване в Италия, чака в интернационалните води дипломатическо решение и хранителни запаси за намиращите се на борда му към 230 мигранти, заяви наелата го немска неправителствена организация " Лайфлайн ", представена от Агенция Франс Прес. Рим изключи опцията да разреши на кораба да влезе в италианско пристанище и съобщи, че желае да ревизира дали националността на кораба подхожда на холандската му регистрация.
 
 БГНЕС

" Очакваме дипломатическо решение. Водят се договаряния сред разнообразни страни ", които може да одобряват кораба " Лайфлайн " и мигрантите, съобщи пред Агенция Франс Прес Аксел Щаер, представител на организацията в Германия, който отхвърли да заяви детайлности. Очаква се в неделя да бъдат получени хранителни муниции, медикаменти и завивки от Малта, добави той.
 

 
 БГНЕС

Италия упреква организацията " Лайфлайн " в дейности, противоречащи на интернационалното право, тъй като е взела на борда си мигранти в миг, когато либийската брегова защита е била на път да се намеси. Организацията твърди, че се е притекла на помощ на мигранти, изпаднали в затруднено състояние. Те са към 230 души, в това число 14 дами и 4 деца.-->
 
 БГНЕС

Представителят на " Лайфлайн " отхвърли обвиняванията на Италия, че корабът употребява незаконно холандското знаме и увери, че всички документи са в ред. Представителството на Холандия в Европейски Съюз от своя страна съобщи, че корабът не попада в холандските морски регистри.
 

 
 БГНЕС

Петима мигранти починаха през днешния ден край крайбрежията на Либия и близо 200 бяха избавени при опит да прекосят Средиземно море , заяви либийската брегова защита. При първата интервенция край град Гарабули са били избавени 94 мигранти, в това число 9 дами и 3 деца. Петима мигранти от Судан, Нигерия, Чад и Египет са починали при потъването на надуваемата лодка.
 
 БГНЕС

При друга интервенция в същия регион са били избавени 91 мигранти. Общо от сряда насам либийските сили са избавили или върнали 900 мигранти. Те са откарани в центрове за задържане, където чакат да бъдат върнати в родните си страни, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР