Корабът, който е превозвал плодовете, е пристигнал от Еквадор Откритите

...
Корабът, който е превозвал плодовете, е пристигнал от Еквадор Откритите
Коментари Харесай

Задържани за откритите 170 кг кокаин в контейнер с банани, поръчани от българска фирма, няма

Корабът, който е превозвал плодовете, е дошъл от Еквадор
Откритите в резервоар с банани 170 кг кокаин са на стойност на едро 6 800 000 $, като корабът е дошъл на пристанище Бургас от Еквадор. Това оповестиха на взаимен брифинг от прокуратурата и организация " Митници "  в морския град. 
 
Наркотиците са били открити през вчерашния ден по обяд от чиновници на Агенция " Митници ". Към момента няма арестувани. Кокаинът е разпределен в 150 пакета, скрити зад фабрично направена стена в контейнера.

Корабът към този момент е отплавал от бургаското пристанище, откакто е бил разтоварен.
 Снимка: Прокуратура
" След изследване на три от контейнерите са видяни подозрителни зони. Кокаинът е открит в контейнера, вграден в контейнера. Не в товара. Фабрично направена е стена зад елемента на контейнера, хладилен резервоар ", сподели Стефан Бакалов, шеф отдел " Борба с наркотрафика " към Агенция Митници.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Вносител на цитрусовите плодове е най-голямото българско комерсиално сдружение, което внася банани. Към момента не е открита съпричастност на чиновниците на компанията. Разследващите занапред би трябвало да открият кой е получателят на пратката.
 Снимка: Прокуратура
" Подобно количество е невиждано за Бургас и в последните години такова количество не е установявано. Оттук насетне доказателствената задача, която би трябвало да реши досъдебното произвеждане в хода си, е за къде са предопределени плодовете и за къде е предопределена пратката ", акцентира Георги Чинев, началник на Окръжна прокуратура - Бургас.
 Снимка: Прокуратура
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР