Корабът е действал в южната част на Червено море и

...
Корабът е действал в южната част на Червено море и
Коментари Харесай

Боен кораб на ВМС на САЩ сваля дрон, изстрелян от хусите от Йемен

Корабът е работил в южната част на Червено море и се е движел към пролива. По време на утринната пукотевица Carney е ескортирал USNS Supply, транспортен съд за бързо доставяне на командването на военния морски превоз, както и различен транспортен съд под флага на Съединени американски щати и с екипаж, пренасящ военно съоръжение в района. Няма пострадвания на личния състав на Съединени американски щати и няма вреди на корабите, се споделя в изказване на командването.

Свалката стана ден откакто ирански дрон прелетя на 1500 ярда от самолетоносача USS Dwight D. Eisenhower защото извършваше летателни интервенции в интернационалните води в Арабския залив.

Военноморският вицеадмирал Брад Купър, командващ Централното командване на военноморските сили на Съединени американски щати, сподели, че дронът е „ нарушил защитните ограничения “, като не е останал повече от 10 морски благи от кораба. Дронът подцени голям брой предизвестия, само че в последна сметка се обърна.

По-рано този месец различен унищожител на Военноморски сили, USS Thomas Hudner, смъкна дрон, който се насочваше към кораба, до момента в който той пла...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР