Кораб, теглещ баржа, натоварена с хранителни продукти, пристигна днес край

...
Кораб, теглещ баржа, натоварена с хранителни продукти, пристигна днес край
Коментари Харесай

Кораб, теглещ натоварена с храни баржа, пристигна край бреговете на Газа от Кипър

Кораб, теглещ баржа, натоварена с хранителни артикули, дойде през днешния ден край крайбрежията на Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на локални поданици.

Агенцията отбелязва, че това е тест за нов маршрут за доставка на помощи по море от Кипър към разрушения палестински анклав, където е напът да се развихри апетит след петмесечната военна акция на Израел.

Плавателният съд, изпратен от благотворителната организация " Световна централна кухня ", транспортира близо 200 тона помощ, която ще бъде доставена на краткотраен пристан, който се приготвя в Газа. Очаква се скоро да отплава втори транспортен съд.

Не са известни доста детайлности за метода на снабдяване и разпределение на помощта, откакто корабът бъде подготвен за разтоварване в Газа, където организациите на Организация на обединените нации разказват големи спънки пред приемането на помощи от нуждаещите се.

Ако новият морски маршрут бъде сполучлив, той може да помогне за облекчение на рецесията с глада в линията Газа, където огромна част от популацията е изправено пред недохранване, а лечебните заведения в най-засегнатите северни региони на анклава оповестяват за деца, умиращи от апетит.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР