Кораб, превозващ 18 000 тона украинска царевица, пристигна рано в

...
Кораб, превозващ 18 000 тона украинска царевица, пристигна рано в
Коментари Харесай

18 хил. тона украинско зърно стигнаха до Испания

Кораб, пренасящ 18 000 тона украинска царевица, дойде рано в понеделник на пристанище в Северозападна Испания. Регионалната група на производителите на фуражи за животни, която получи пратката (Agafac), съобщи, че пътуването се е осъществило по „ нов морски маршрут ", целящ да избегне съветската обсада на украинските пристанища в Черно море.

Товарният транспортен съд " Алпила ", пренасящ царевицата, дойде в испанското пристанище Ла Коруня преди разсъмване на 13 юни и би трябвало да бъде разтоварен до вторник, оповестиха от пресслужбата на пристанището пред СиЕнЕн.

Това е първата пратка украинско зърно, която доближава до Северозападна Испания по море, посредством потребление на маршрут, открит в Балтийско море.

Войната на Русия в Украйна може да докара до 49 милиона души до апетит или условия, близки до апетит, заради опустошителното ѝ влияние върху международния експорт на храни и цените им. Украйна отдавна насам пробва да откри метод да заобиколи блокадата. В неделя украински държавен чиновник съобщи пред „ Ройтерс “, че Киев е набелязал различни направления за изнасяне на зърнените ресурси.

Зам.-министърът на външните работи и основен шеф по цифровататрансформация Дмитрий Сеник съобщи, че Украйна се пробва да откри нови направления през Румъния, Полша и балтийските страни, с цел да може 22 млн. тона зърно, блокирани в украинските пристанища, да доближат до местоназначението си.

" Това е единствено малко количество царевица, само че възвръща опцията да се внася каквото е допустимо от Украйна ", споделя пред СиЕнЕн шефът на Agafac Бруно Биде.

Той декларира, че Agafac - районната група на производителите на фуражи в Галисия, нормално внася 40% от царевицата си от Украйна сред януари и юни всяка година. Това е част от общо 1 милион тона царевица, която внася годишно за храна на добитъка.

В изказването на Agafac се споделя, че " дребни количества царевица са напуснали Западна Украйна с камиони за Полша и Румъния " и че зърното, което е пристигнало в Испания, е било натоварено на транспортен съд в полското пристанище на Балтийско море Свиноуйшче.

„ Алпила “ е товарен транспортен съд, плаващ под финландски байрак, който е бил в Свиноуйшче в края на май, след което е спрял в две немски пристанища, преди да дойде в Ла Коруня, съгласно уеб страницата vesselfinder.com.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР