Кораб от Венеция тази вечер ще пристигне на едно от

...
Кораб от Венеция тази вечер ще пристигне на едно от
Коментари Харесай

Паника в Бургас: Кораб от Венеция акостира тази вечер на пристанището!

Кораб от Венеция довечера ще дойде на едно от частните пристанища в Бургас. Информацията за акостиращият кораб с италиански екипаж изплаши мнозина, които подадоха сигнал, написа Флагман.бг.

Заради това Общинският спешен щаб бе запитан какви ограничения ще се подхващат, с цел да не се допусне внасянето на болестта в Бургас.

„ Не се случва за пръв път. При всички случаи се съблюдават безапелационно всички защитни ограничения.

Те са алгоритмични и не се трансформират – първо на борда се качва контрольор от Граничен надзор, облечен с защитна маска и ръкавици. След това корабът посещават и другите служби.

Всичко това се прави по протокол и на борда не се качва никой преди да е станало ясно дали няма болен човек”, разяснява доктор Георги Паздеров – шефът на РЗИ-Бургас.

Той посочи още, че когато става въпрос за кораби, идващи на пристанището в Бургас в изискванията на карантина, е доста значимо да се регистрира от кое място и по кое време са тръгнали плавателните съдове преди да дойдат у нас.

Както към този момент е повече от ясно, коронавирусът има 14-дневен инкубационен интервал.

„ Ако да вземем за пример корабът е прекарал повече от 14 дни на море, то заплахата от това на него да има инфектиран с ковид член на екипажа е фрапантно по-малка”, сподели още доктор Паздеров.

Той изрично съобщи, че процедурата с кораби, идващи в Бургас, лимитира екипажите им от това да слизат на брега.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР