Кораб на русенска компания заседна край Свищов, а екипажът е

...
Кораб на русенска компания заседна край Свищов, а екипажът е
Коментари Харесай

Кораб на българска компания е заседнал край Свищов



Кораб на русенска компания заседна край Свищов, а екипажът е закотвен там от 24 септември. Причината за бедствената обстановка е сериозно ниското равнище на река Дунав и неправилна маневра на румънски кораб, оповестява Нова тв.

Технически е допустимо да се стигне до кораба единствено с рибарска лодка. Само по този начин могат да се доставят храна, вода и медикаменти на екипажа. Приближаването на какъвто и да е кораб до този транспортен съд обаче е нелегално, защото към момента не е минал митническа инспекция.

Трета седмица „ Рубишипс 8” не може да бъде изтеглен от региона на Свищов. Корабът, който транспортира селскостопанска техника, може да престои на това място даже още месец. Доброто в тази ситуация е, че екипажът не бедства и че корабът не пречи на напредването на останалите плавателни съдове.

Няколко са сериозните сектори в българската част на Дунав - край Попина, Вардим и Свищов. Нивото там пада до 13 см под условната кота нула. От „ Морска администрация” предлагат на капитаните да не надценяват опциите си.

За разлика от Горен Дунав, където съвсем всички кораби са спрели, в българо-румънския сектор има мореплаване, макар че някои от притежателите на кораби избират да изчакат на стоянка покачването равнището на реката.

https://www.vbox7.com/play:358b540793
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР