Кораб на малтийските въоръжени сили спаси над 200 мигранти от

...
Кораб на малтийските въоръжени сили спаси над 200 мигранти от
Коментари Харесай

Малта спаси 216 мигранти от две лодки в Средиземно море

Кораб на малтийските въоръжени сили избави над 200 мигранти от две надуваеми лодки в Средиземно море и се насочи към Малта, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Според малтийските управляващи измежду избавените 216 мигранти има бременни дами и деца. Не се знае каква е националността на мигрантите.

Говорител на въоръжените сили на Малта съобщи, че малтийският транспортен съд в началото бил изпратен да избави подалите сигнал за помощ хора от една от лодките, която през вчерашния ден почнала да потъва южно от Малта. По-късно връщащият се в Малта кораб се натъкнал на втора лодка и избавил и мигрантите от нея.

Малтийските въоръжени сили обявиха, че поради положителните метеорологични условия броят на мигрантите, които потеглят към Европа от крайбрежията на Либия, Тунис и Алжир се е нараснал през последните два дни. 12 плавателни съда с мигранти са пристигнали в Сицилия, Сардиния и Лампедуза.

Либийската брегова защита заяви през вчерашния ден, че е избавила 290 мигранти в морето покрай столицата Триполи, напомня Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР