Кораб „Дракон“ на американската компания „Спейс Екс“, с четирима астронавти

...
Кораб „Дракон“ на американската компания „Спейс Екс“, с четирима астронавти
Коментари Харесай

Корабът „Дракон“ на „Спейс Екс“ се скачи с МКС

Кораб „ Дракон “ на американската компания „ Спейс Екс “, с
четирима астронавти на борда, се скачи с Международната галактическа станция (МКС), написа Българска телеграфна агенция.

Ракетата притежател „ Фалкон-9 “ изведе „ Дракон “ в орбита от космодрума Кейп Канаверал, щата Флорида в петък. Това е трети полет на „ Дракон “ към МКС с екипаж на борда. Първият полет беше на 30 май предходната година, а вторият – през ноември. Ракетата притежател е рециклирана от този полет.

Рециклирана е и капсулата „ Индевър “ на „ Спейс Екс “, с която екипажът на „ Дракон “ доближи до МКС. Същата капсула беше употребена през май предходната година. Тя се скачи самостоятелно с МКС на над 400 км над Индийския океан, ден след изстрелването на галактическия транспортен съд от Флорида.

Екипажът на галактическия транспортен съд е в състав Шейн Кимброу и Меган Макартър, астронавти на НАСА, Тома Песке, астронавт на Европейската галактическа организация и Акихико Хошиде, астронавт на Японската организация за аерокосмически проучвания.

На четиримата следва шестмесечна задача на борда на МКС. Всички те, като се изключи Макартър, към този момент са били на борда на МКС.
В идващите четири дни на борда на МКС ще има 11 астронавти - шестима американци, двама руснаци, двама японци и един французин. В сряда астронавтите Майк Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и Соичи Ногучи ще се насочат към Земята с „ Дракон “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР