Копродукцията Жена на война спечели наградата ЛУКС за кино на

...
Копродукцията Жена на война спечели наградата ЛУКС за кино на
Коментари Харесай

Филмът Жена на война спечели наградата ЛУКС на Европейския парламент

Копродукцията " Жена на война " завоюва премията " ЛУКС " за кино на Европейския парламент тази година. Отличието се връчва за 12-и път. Наградата е значима част от тактиката на Европарламена в региона на връзката. Българска национална телевизия е единстваната българска медия поканена за церемонията в Страсбург.


В селекцията за премията " ЛУКС " попадат киноистории с горещите тематики и сложни въпроси. Отличието се дефинира от самите депутати.

Диалогът на киното и действителните тематики и проблеми стартира с прожекцията, минава през Европарламента, след това още веднъж при феновете. Всяко мнение е значимо.

Тази година изборът за филмите финалисти са с фокус върху мощните дами, които имат решителността да трансформират разпоредбите - „ Стикс " на австрийския режисьор Волфганг Фишер, „ Другата страна на всичко " на младата сръбска режисьорка Мила Турайлич - копродукция Сърбия, Катар и Франция и „ Жена на война " с режисьор Бенедикт Ерлингсон. Копродукция на Исландия, Франция и Украйна.
Антонио Таяни, ръководител на Екологичен потенциал: " Победителят е " Жена на война " на Бенедикт Ерлингсон.
Темата за неотложните ограничения против климатичните промени, изпратена като обръщение от героинята на кино лентата и избора на евродепутатите дава знак, че влиза в главните точки на дневния ред.

Филмите финалисти ще бъдат показани във всяка една страна от Евросъюза, субтитрирани на 24-те публични езика. В България " Филмовите дни ЛУКС " ще показват финалистите през декември.

А спечелилият ще бъде приспособен за хора със звукови и слухови увреждания и ще получи поддържа за разпространяване на международен екран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР