***Копривщица.От 11.00 часа председателят на парламента ще поднесе цветя на

...
***Копривщица.От 11.00 часа председателят на парламента ще поднесе цветя на
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 1 май 2018

***
Копривщица.
От 11.00 часа ръководителят на Народното събрание ще сервира цветя на гроба на Тодор Каблешков в двора на църквата „ Успение Богородично " в Копривщица. Тържественото честване ще стартира в 11.30 часа пред Паметника-костница в града. Цвета Караянчева ще произнесе слово във връзка 142-годишнината от Априлската епопея. Поднесени ще бъдат венци и цветя. На заслужили копривщенци ще бъдат връчени почетни плакети.

***
Панагюрище.
От 20.20 часа ръководителят на Народното събрание ще взе участие в тържествената заря-проверка в Панагюрище по случай годишнината от Априлската епопея. Цвета Караянчева ще одобри pочетния часовой и ще произнесе слово.

***
София.
От 10.30 часа пред Националния замък на културата (НДК) представители на КНСБ и Младежки конгрес 21 провеждат мобилен синдикален информативен център. На място с изключение на потребни материали, всеки може да получи и безвъзмездна трудово-правна консултация от специалистите на КНСБ.

***
София.
От 10.30 часа в Рапортната зала на хирурзите в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " деца от Троян ще дарят специфична инсталация за дребните пациенти на лечебното заведение.

***
София.
От 11.00 часа от пл. „ Света Неделя " стартира проведено от КТ „ Подкрепа " празнично шествие във връзка 1 май - Деня на труда. То ще се придвижи до музея „ Земята и хората ", където от 12.30 часа стартира концерт на „ Рок за труда ".

***
София.
От 11.00 часа, пред паметника на Незнайния войник (площад „ Александър Невски " ) ще стартира събирането на участниците в проведения от Българска социалистическа партия митинг с искане за почтени приходи. Протестното шествие ще мине по маршрута пл. „ Ал. Невски " - ул. „ Г. С. Раковски " - бул. „ Дондуков " - пл. „ Независимост " (пред Министерски съвет). В 12.00 часа е началото на митинга.

***
Асеновград.
От 11.00 часа ще се състои публично разкриване на пещерата „ Добростански бисер " като нова туристическа атракция в общината.

***
Бургас.
От 10.00 до 20.00 часа на ул. „ Александровска " до Районен съд - Бургас (зад паметника " Альоша " ) ще се организира пролетен фест „ Фермери и създатели ".

***
Бургас. Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще инспектира осъществяването на инфраструктурни обекти в Бургас. В 11.00 часа на мястото на ремонта - дясното платно след п. в. Ветрен в посока Бургас, той ще се запознае с рехабилитацията на автомагистрала „ Тракия " в сектора Бургас - кв. Ветрен. След това министър Нанков ще ревизира напредъка по създаване на четирилентово трасе на пътя Бургас - Слънчев бряг. В рамките на визитата си в Бургас министър Нанков ще инспектира реализирането на обекти, финансирани от Оперативна програма “Регионално развитие”.

***
Велико Търново.
На Таблата пред Факултета по изобразително изкуство ще бъде подредена Изложба във връзка Националния събор на овцевъдите.

***
Враца.
От 10.00 часа в огромната зала на ХГ „ Иван Фунев " ще се организира паметна фотоизложба за наводнението във Враца на 1 май 1966 година.

***
Враца.
От 11.00 часа пред Народно читалище „ Развитие 1869 " ще се организира концерт на духовия оркестър при читалището.

***
Видин.
От 11.00 часа заместник-кметовете на Община Видин инж. Цветан Асенов и Венци Пасков, дружно със секретаря на Общината Иванела Андреева ще участват на туристически празник в mестността Божурица.

***
Каварна.
От 08.30 часа пред постройката на Община Каварна ще бъдат раздавани чували и ръкавици на искащите да се включат в общоградското разчистване.

***
Панагюрище.
На 1 май от 10.30 часа стартира Литийното шествие от Историческия музей в Панагюрище до централния площад " 20 април ". Ритуалът по издигане на националното знаме на Република България е в 10.45 часа, а в 11.00 часа е заупокойната панихида за починалите в Априлското въстание. В 11.30 часа на Национален мемориален комплекс „ Априлци " ще стартира Военно-историческа възстановка „ Мъжество и всеотдайност - Панагюрище 1876 ", с присъединяване на Национално сдружение „ Традиция ".

***
Панагюрище/Попинци.
От 18.30 часа жителите на село Попинци ще проведат кротичък митинг против изследването и създаването на повърхност „ Борова могила " от страна на „ Асарел-Медет " АД в община Панагюрище и община Стрелча, област Пазарджик.

***
Перник.
От 20.00 часа в Църногорския манастир „ Свети Безсребреници Козма и Дамян " над брезнишкото село Гигинци ще стартира Всенощното бдение в чест на Пресвета Богородица Всецарица.

***
Русе.
От 14.00 часа на Русенския хиподрум ще се организира тестването по Обездка, което е част от провеждащия се Национален шампионат по Всестранна езда.

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала „ Петър Стайков " ще бъде открита галерия с произведения на доцент доктор Кирил Божков, учител в катедра „ Живопис " на Националната художествена изложба „ Николай Павлович ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР