Коприва Тя пари, разпространява се бързо и в повечето дворове

...
Коприва Тя пари, разпространява се бързо и в повечето дворове
Коментари Харесай

Супер храните, които ни пазят от болести

Коприва

Тя пари, популяризира се бързо и в множеството дворове е считана за бурен. Проучванията обаче сочат, че копривата има хранителни качества, които изненадали даже учените. Оказва се, че растението съдържа 2 до 4 пъти повече желязо от спанака, повече калций от млякото и е доста богато на витамин A, C и E. А след топлинна обработка даже към този момент не пари.
Череши

Черешите, сладки или кисели (вишни), се числят към най-полезните плодове. Те облекчават болките в мускулите и предотвратяват сърдечни болести, укрепват имунната система и усъвършенстват мозъчната активност. Изследвания демонстрират, че съдържат и мелантонин - хормона, който контролира цикъла на съня. Това значи, че черешите оказват помощ и против бодърствуване.
Боровинки

Боровинките са измежду плодовете с най-високо наличие на антиоксидантни и хранителни субстанции. Може би това е една от аргументите в немския град Егезин, провинция Мекленбург-Предна Померания, именуван още " градът на боровинките ", всяка година да се организира фестивал на боровинките, по време на който обичайно се избира и " Кралица на боровинките ".
Облепиха
Зърната на растението облепиха, известно още като ракитник, съдържат доста повече витамин C от портокалите и лимоните. Високото наличие на витамин B12 пък го прави изключително привлекателно за веганите, защото той другояче се съдържа единствено в животинските артикули. По северното крайбрежие на Германия - региона на Балтийско море - облепиха се счита за специалитет.
Кои са останалите суперхрани, вижте в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР