Копнежи и съновидения - изключителна изложба на една от гранд

...
Копнежи и съновидения - изключителна изложба на една от гранд
Коментари Харесай

Картини като миражи, илюзорни съновидения и скрит копнеж

" Копнежи и съновидения " - изключителна галерия на една от гранд дамите на актуалната българска живопис - Виолета Радкова, е подредена в пловдивската изложба " Възраждане " до 20 юни.  Творбите може да се прегледат и на уеб страницата, и на фейсбук страницата на галерията.> " Предчувствие "
" Виолета Радкова е от дълго време запазена марка. Виждаш картините й и я запомняш вечно. Нейните златни и сребърни актове, натюрморти, пейзажи и интимни пространства основават идеалистична визия за хубост, която към този момент мъчно си намира мястото и пространството в нашия свят на грубо рекламиран кич и убогост. Картините са като миражи, илюзорни съновидения и прикрит блян ", споделя галеристката Краси Алексиева.> " Беше ли тук "
Виолета Радкова е родена през 1948 година През 1973 година приключва Националната художествена академия в София. Член е на СБХ и на САБ. Има осъществени над 40 независими изложения в България, Германия, Австрия, Турция, Франция, Русия, Нидерландия. Участвала е в голям брой пленери и общи изложения по целия свят. Работи и като художник сценограф в държавните театри в Русе и Силистра. Реализирала е над 150 сценографски плана в театрите в Русе, София, Сливен, Силистра, Добрич и други Има многочислени участия в Пражкото квадриенале на сценографията. > " Разсъмване "
През 1989 година получава първа премия за сценография за постановката " Музика от Шатровец " от К. Илиев, режисьор Ст. Камбарев; през 2001 година - премия на САБ " Икар 2001 " за постановките " Елате ни вижте " от К. Топалов, режисьор Ст. Стайчев, и " Направи нещо, Мет " от Азис Несин, режисьор Ст. Стайчев; през 2014 година - премията за сценография на Международния фестивал " Нова българска драма " в Шумен. Носителка е на Наградата " Русе " за принос в културния живот на града, както и на Златна значка " Русе " за високи достижения в региона на изобразителното изкуство; премия на РХГ в изящен конкурс " Мартенски музикални дни ", 2016.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР