Копие от комикса, който представи Супермен на света, стана най-скъпият

...
Копие от комикса, който представи Супермен на света, стана най-скъпият
Коментари Харесай

Продадоха за 6 млн. долара първия комикс за Супермен

Копие от комикса, който показа Супермен на света, стана най-скъпият комикс в света, откакто беше продаден за 6 милиона $ на търг.
Прочетете още
Heritage Auctions оповестиха, че копието на Action Comics No. 1, комиксът от 1938 година, включващ първото появяване на Супермен, е привлякло рекордно висока оферта от 6 милиона $ на търга в четвъртък.

Комиксът, изобразяващ емблематичния Човек от стомана на корицата си, беше тестван от услугата за систематизиране на колекционерски предмети CGC и му беше дадена оценка „ Много добре+ 8.5 “, което го прави третото най-високо оценено копие на Action Comics No. 1.

CGC сподели, че се счита, че единствено към 100 копия от комикса към момента съществуват, защото услугата е класифицирала единствено 78 копия през годините.

Комиксът е оповестен от National Allied Publications, предшественика на актуалния DC Comics.

Предишният връх за най-скъп комикс беше копие на Супермен номер 1, което беше продадено частно за 5,3 милиона $ през 2022 година

Предишният най-скъп комикс, продаден на търг, беше копие на CGC Near Mint+ 9.6 на Amazing Fantasy No. 15, първото появяване на Spider-Man, което беше продадено за 3,6 милиона $ през септември 2021 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР