Копенхаген. Вероятният нов министър-председател на Дания Мете Фредериксен трябва да

...
Копенхаген. Вероятният нов министър-председател на Дания Мете Фредериксен трябва да
Коментари Харесай

The Local: Какво очакват датските леви партии в разговорите за формиране на ново правителство

Копенхаген. Вероятният нов министър-председател на Дания Мете Фредериксен би трябвало да реализира съглашение с останалите леви партии, с цел да си обезпечи платформа, на която да се образува държавно управление, написа датската редакция на европейското издание The Local
Освен личните социалдемократи на Фредериксен, трите други партии в обичайния „ червен блок “ отляво на датския парламент са от решаващо значение за образуването на новото държавно управление. Това е по този начин, тъй като, макар че водачът на социалдемократите желае да работи както с дeсните, по този начин и с левите политически партии, само че когато става дума за държавното управление, левите партии би трябвало да гласоподават, с цел да я утвърдят като министър председател.
Това би могло да се чака, тъкмо както общоприетата позиция на партиите в дясно би била да поддържат водачът на либералите Ларс Лекке Расмусен.
Но левите партии - обществените либерали, Социалистическата национална партия и Червено-зеления съюз - в този момент ще се стремят да обезпечат гаранции за основните си области на политиката в подмяна на това, че ще обезпечат цялостно болшинство, с цел да потвърдят Фредериксен като министър председател.
В петък политическият водач на Червено-зеления съюз сподели Перниле Скипер, че нейната партия ще предприеме прагматичен метод към договарянията и чака други да създадат същото.
„ Нашата позиция е, че всички ние ще се пригодим един към различен. Никой не разполага с 90 места, в това число и ние. Готови сме да вършим взаимни отстъпки и да преговаряме. Но Съюзът на също има своите граници, ”каза водачът, чиято партия има 13 места.
Най-лявата партия, съгласно Скипър се пробва да отстрани рестриктивните мерки за обществено подкрепяне. Тя също по този начин назова „ неотложно ” всяко ново държавно управление да следва левия метод към стопанската система.
Това би могло да бъде спънка пред обществените либерали, левицата от центъра, която желае да облекчи прецизния метод на Дания към имиграцията, като в същото време резервира запас в обществените разноски.
Мортен Остергаард, водач на обществените либерали, прикани Фредериксен да обещае нова посока за имиграцията - в това число отменяне на спорния закон за „ смяна на парадигмата “, който социалдемократите помогнаха да се премине по-рано тази година.
Социалните либерали, които удвоиха представителството си на 16 места в изборите, желаят обещания за околната среда, както и понижаване на минималната работна заплата, нужна на квалифицирани експерти отвън Европейски Съюз, с цел да дават отговор на изискванията за работа и позволение за престояване..
Социалистическата национална партия (СФ), водена от Пия Олсен Дир, желае по-снизходителна политика за имиграция и леговище, по-специално повдигане на настоящия предел за бежанците от квотите на Организация на обединените нации и по-добри условия за децата центровете за леговище.
Дир също по този начин обясни преди изборите, че Структурни фондове ще се стреми към въвеждане на минимални условия за съотношението персонал-дете в детските заведения.
Тъй като Фредериксен съобщи, че се стреми да „ продължи имиграционната политика на предходното държавно управление, и отхвърля съотношенията в грижата за децата, те наподобяват като евентуални точки на спор със Структурни фондове, която също удвои каузи на последните избори до 14.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР