Копърът е ценна съставка за салати, супи и закуски. Въпреки

...
Копърът е ценна съставка за салати, супи и закуски. Въпреки
Коментари Харесай

Тази съставка ще ви помогне да забравите за високото налягане

Копърът е скъпа съставна част за салати, супи и закуски. Въпреки това, доста домакини вършат огромна неточност, като изхвърлят стъблата и не се възползват от семената копър. Всички съставни елементи на ароматната билка оказват помощ за попречване и лекуване на едно от най-опасните болести на нашето време – хипертонията.

Днес ще ви разкрием какъв брой потребен е копърът за здравето на сърцето и кръвоносните съдове, как да го консумирате, с цел да облекчите признаците на хипертония и за кого е противопоказен. Тези елементарни предписания допълват лекарственото лекуване и даже могат да го заместят в ранните стадии на болестта.

Копър – спасението за пациентите с хипертония

Лекарствените продукти на основата на копър облекчават страданията на пациенти с артериална хипертония. Особено в суровия му тип, тъй че не бъдете мързеливи, а го добавяйте в салатите си.

Ето какво би трябвало да знаете за лечебните свойства на тази съставна част – копъра.

Копърът е наситен с витамини от група В, А и С, калий, желязо, фосфор, етерични масла. Тези вещества имат сложен резултат върху сърцето, кръвоносните съдове и нервната система. Те успокояват, отпускат мускулите, уголемяват кръвоносните съдове и нормализират кръвоснабдяването на цялото тяло.

Всички органи, включително мозъкът, са наситени с О2. Тяхната работа се връща към нормалното и вследствие на това кръвното налягане понижава.

На основата на копър създават спазмолитично лекарство Анетин, разширяващо коронарните съдове.

След 1–1,5 месеца редовна приложимост на естествени средства на основата на копър, признаците на хипертония ще изгубят силата си. Понякога се вижда осезателен резултат в рамките на 3-4 седмици – всичко зависи от характерностите на организма. Ще забравите за неприятните чувства като:

черни мушички пред очитевисоко наляганенервност, сънливост и непрекъсната раздразнителностподуване на лицетоглавоболиетреска и изпотяванехронична умора

Натурални артикули на основата на копър

Отвара от семена копър

Накиснете 2 супени лъжици свеж или 1 супена лъжица сушени семена копър в 500 мл вряща вода. Покрийте и оставете за половин час. Изчакайте да се охлади и приемайте 3 пъти дневно преди хранене безусловно по 1/4 чаша.

Копъров чай

Тази напитка нормализира кръвното налягане, отстранява холестеролните плаки и отпадъчните продукти в резултат на разлагането. Също по този начин чаят ще повлияе на тена – подпухналостта и зачервяването ще изчезнат. В допълнение, тази напитка е отлично средство за намаляване.

Стрийте 3 супени лъжици семена и залейте с чаша вряща вода. Оставете да престои 10 минути.Пийте половин чаша топъл чай заран на празен корем.

Отвара от стъблата и листата на копъра

Смелете 2 супени лъжици пресен копър в блендер или ги намачкайте. Залейте с 500 мл вряща вода. Накисвайте сместа 20 минути, по-късно прецедете през тензух или цедилка. В охладената запарка можете да добавите 1 чаена лъжичка мед.Разделете отварата на 5 елементи и пийте преди хранене всеки ден в продължение на 1 седмица. След това направете отмора от 4 дни и повторете курса.

За кого е противопоказна тази съставна част?

Лекарите не препоръчват артикули на основата на копър в случаи на:

хора с ниско кръвно наляганежени по време на менструацияхора с самостоятелна нетърпимост към копър

Вижте още: Отървете се от болките в ставите единствено за 1 ден!

Консумирайте повече копър, пийте ароматни чайове и отвари в къси курсове и в никакъв случай няма да ви се постанова да прибягвате до медикаменти. Погрижете се за здравето на сърцето и нервите си. Не забравяйте: по-добре е да предотвратите болестта, отколкото да го лекувате.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР