Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира

...
Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира
Коментари Харесай

Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни?

Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира съществени приходи. Преводите на стойност под формата на виртуални валути зависят от процеса по добиването им. Въпреки, че доста от преводите през днешния ден става на второстепенен пазар, т.е. през онлайн тържища или цифрови банки, копаенето е фундаментална нужда при множеството криптовалути.

Преди десетилетие, когато всичко стартира с появяването на биткойн, добивът можеше да стане и в домашни условия. Понастоящем обаче конкуренцията е жестока, защото в играта се намесиха мастити вложители, които построиха солидни ферми за копаене.
Носи ли пари копаенето на биткойн
Отговорът на този въпрос е по-сложен в сравнение с наподобява. Въпреки, че има много бариери за вход в тази промишленост, късият отговор е „ да ”.

. Колкото по-висока е цената на цифровия актив, толкоз повече играчи се насочват към копаенето на криптовалути.

За да бъде сполучлива интервенцията е нужна известна инвестиция в хардуер, както и нужните знания. Това значи, че човек би трябвало да прибдобие добра ориентировка за пазара преди да реши да се впусне в играта. Блокчейн промишлеността търпи бурно развиване, заради което информацията търпи промени непрекъснато.
Копаене на криптовалути в наши дни
реализираха величествен растеж от над 340% през предходната година, като главен отговорник за това е биткойн. В същото време хашрейтът скочи с над 41% през 2020 година, достигайки сума към 63 500 $, написа порталът techacute.com.

Все още е мъчно да се наблюдава дали копаенето на биткойн носи задоволително висока облага. За копаене на биткойн се употребяват мощни графични процесори (GPU). Популярен способ е потреблението на ASIC (интегрална скица със особено приложение), само че и цената е по-висока.



Понастоящем всеки ден се изкопават към 900 биткойна. Ако този ритъм продължи, към края на 2021 година ще има изкопани 328 500 биткойна през годината. Възнагражденито за изкопаване на един блок е закрепено на 6.25. През 2024 година възнаграждението ще падне на 3.125, защото на няколко години се случва събитие наречено „ разполовяване ”.

За да бъде човек на облага би трябвало да влага в най-новия хардуер за копаене на криптоваlути, само че не на прекомерно висока цена. Ако всичко това е сметнато точно и е направена ефикасна инвестиция, копаенето на криптовалути може да носи рентабилност от към 226% дневно. Всяко усъвършенстване на хардуера, което води до спад в разноските за електрическа енергия, може да вдигне предстоящата рентабилност.
Копаене на други криптовалути
Биткойн може и да е най-популяната криптовалута в света, само че сигурно не е единствена.

Ето няколко други възможности:

• Етериум (ETH) се счита за добър избор когато става дума за копаене на криптовалути. Процесът може да се прави както посредством видеокарти, по този начин и посредством ASIC;

• Монеро (XMR) е профилирана в поверителността на преводите. Копаенето, за разлика от това при биткойн, изисква централна процесрона мощност (CPU), като все пак може да се добива и посредством графични процесори (GPU);

• Зикеш (ZEC) е друга криптовалути, чийто фокус е поверителността на преводите. Копаенето посредством GPU е допустимо, само че може да бъде мъчно от позиция на генерирането на печалба;



. Копаенето на криптовалути в наши дни наподобява като активност за едри вложители, в сравнение с за фенове, само че в последна сметка може да донесе триумф на тези, които ползват точно изследване на пазара и вземат верните решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР