Координаторите на Комитета за регионално развитие (REGI) единодушно решиха вчера

...
Координаторите на Комитета за регионално развитие (REGI) единодушно решиха вчера
Коментари Харесай

Евродепутати: Съкращаването на бюджета е неприемливо за силна кохезионна политика

Координаторите на Комитета за районно развиване (REGI) единомислещо взеха решение през вчерашния ден да замразят всички политически диспути, свързани с Многогодишната финансова рамка (МФР) за 2021-2027 година до февруари, когато Европейският съвет би трябвало да преразгледа въпроса. Членовете на REGI приканиха Съвета да подсигурява, че техните бюджетни оферти не жертват финансирането за доближаване и че се реализира бърз прогрес по всички извънбюджетни въпроси, в това число тези в полето за договаряния, като в същото време се съблюдават демократичните преимущества на Европейския парламент в границите на процедурата за взаимно взимане на решение.
За да се приготвят за опцията, че не е реализирано дефинитивно съглашение в точния момент за започване на новите стратегии за интервала 2021-2027 година, членовете на Екологичен потенциал взеха решение също да помолят Комисията да предложи ограничения за деяние в изключителни обстановки, с цел да се подсигурява непрекъснатостта на финансирането от кохезията за преходна година (2021 г.).
Председателят на REGI Юнус Омарие (GUE / NGL, FR) сподели: „ Последното предложение за бюджет от финландското председателство е недопустимо за Парламента и нашия комитет, и в този момент чакаме ново предложение от Съвета. “
Комитетът REGI е виновен в границите на Европейския парламент за три съществени законодателни акта, свързани с многогодишната финансова рамка (МФР): Регламента за общите разпореждания, Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд и Регламента Interreg, както и за оферти за основаване временен фонд.
Финансирането на кохезионното и районното развиване съставлява една трета от бюджета на Европейски Съюз и всякакво редуциране би имало съществено негативно влияние върху жителите и бизнеса в цяла Европа, съгласно евродепутатите от REGI. Напротив, те считат, че би трябвало да се усилят директните вложения в европейските градове и райони, с цел да се подсигурява, че Европейски Съюз има подобаващи принадлежности за битка с климатичната рецесия и да се избегне задълбочаване на обществените и териториалните неравноправие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР