Координаторът за Пловдив–град на Има такъв народ“ Красимир Дончев е

...
Координаторът за Пловдив–град на Има такъв народ“ Красимир Дончев е
Коментари Харесай

Лидерите на ИТН в Пловдив и Врачанско хвърлиха оставки -

Координаторът за Пловдив–град на „ ИТН “ Красимир Дончев е подал през днешния ден оставка. Тя е адресирана до основния секретар на партията Виктория Василева и зам.-председателя Тошко Йорданов , заяви БНР.

" Причините са сложни, изключително след протичащото се през последните дни – излизането на Има Такъв Народ от управническата коалиция и свалянето на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев от поста, и с гласовете на Има Такъв Народ. Мислех да подам оставката си още преди 3 месеца, само че останах с вярата, че някои от нещата в локалната конструкция ще се трансформират. Уви, оттогава до в този момент нищо не се случи “, съобщи Дончев.

Към неслучващото се той изброи отношението към локалната конструкция и диалогичността от страна на Тошко Йорданов, неналичието на всякаква информация и организираност.

Дончев не се ангажира какви са настроенията у останалите членове на Има Такъв Народ в Пловдив, само че добави, че съгласно него " при последваща коалиция с ГЕРБ те няма да са доста ОК за това ".

Красимир Дончев е вторият координатор за Пловдив-град, който напуща редиците на Има Такъв Народ. Предишната Николина Деспотова бе отстранена през есента, а координаторът за регион „ Южен “ Ивайло Василев подаде оставка през април.

Междувременно осем координатори от Врачанско изпратиха заявление до Слави Трифонов, в което декларират, че са разочаровани от гласуването на депутатите на Има Такъв Народ „ за ” отстраняването на Никола Минчев като ръководител на Народно събрание.

„ Ние се включихме в Политическа партия „ Има Такъв Народ ” (част от нас и в учредяването й), водени от концепцията за смяна на порочния модел „ ГЕРБ+ДПС ”, за прекъсване на безогледното плячкосване на страната посредством публични поръчки и обръчи от компании, за правосъдна промяна, мажоритарен избор и възобновяване на националния суверенитет, за независимост на словото и правото на мнение, за правдивост и народна власт, за евроатлантическа интеграция, за самостоятелност и разцвет на България. Ние поведохме към участие в партията наши близки и познати, убеждавахме да гласоподават за Политическа партия „ Има Такъв Народ ” хора, които почитаме и ни почитат, хора, на които имаме вяра и ни имат вяра. Ние дадохме всичко от себе си в трите парламентарни избори през 2021г. за триумфа на партията, не я предадохме даже и в тежките дни след третия парламентарен избор, точно тъй като вярвахме, че и вие вярвате в прокламираните от Политическа партия „ Има Такъв Народ ” идеали и цели. Независимо от подозренията, които породи нежеланието ви да съставите държавно управление след 11 юли, проявено посредством издигане на невероятни кандидатури за министър председател и министри в оповестения от вас кабинет, с стратегия, която нямаше нищо общо с програмата на партията и с лица, които не бяха взели участие до тогава в нашата битка за смяна. Ние продължихме да пазиме идеята, тъй като смятахме, че е ваша и наша обща идея. Подкрепихме и присъединяване на партията в настоящото държавно управление, макар че трима от министрите също пристигнаха отвън Политическа партия „ Има Такъв Народ “, се споделя в писмото. И продължава: „ Всички виждахме властническия жанр на ръководство на партията, все по-неразбираеми за нас ставаха решения и дейности на народните представители и министри от Политическа партия „ Има Такъв Народ “, само че все пак ви подкрепяхме ”.

„ Когато обявихте евакуиране на министрите от кабинета, приехме това за тактически ход за влияние върху кабинета по тематиката Северна Македония. Не искахме да си представим, че смятате да сваляте държавното управление, което и Политическа партия „ Има Такъв Народ ” е основала. След напускането на партията от петимата народни представители – Георги Георгиев, Николай Радулов, Иво Атанасов, Деян Петков, Светлин Стоянов и от министър Радостин Василев, за нас към този момент стана безпощадно ясно, че сме били излъгани. Повярвахме им, тъй като знаем, че те споделят истината. От тях разбрахме, че сме били употребявани да излъжем нашите близки и другари. Че сме били употребявани, с цел да се задуши концепцията за смяна и правова страна. Че сме били употребявани да се върне на бял кон статуквото ГЕРБ, което вие до неотдавна обещавахте да „ изчегъртате ”, продължава писмото.

„ А през вчерашния ден разбрахме, че сме предадени. Предадени сме персонално от вас, тъй като решенията в тази партия ги вземате вие еднолично, а парламентарната група ползвате единствено като група оператори на пултове за гласоподаване. Имаше подобен народ, само че към този момент няма! И няма подобен срам, какъвто сътвори през вчерашния ден парламентарната група на Политическа партия „ Има Такъв Народ “! И няма такова национално изменничество, каквото се готви Политическа партия „ Има Такъв Народ “ да сътвори, като смъкна реформаторското държавно управление и докара на власт модела #Кой+ГЕРБ+ДПС+ “Възраждане “. Този модел ще върне България в блатото на корупцията и ще ни откъсне от Европа. Този модел ще ни върне 40 години обратно в руската епоха ”, продължава писмото.

„ Не, благодаря. Ние бяхме дотук. Напускаме партията с гордо вдигнати чела и ще създадем всичко допустимо, с цел да ви спрем. Призоваваме всички народни представители от парламентарната група на Политическа партия „ Има Такъв Народ “ да последват образеца на своите петима сътрудници и да дадат поддръжката си за реформаторското държавно управление на премиера Кирил Петков при гласуването на вота за съмнение в Народното събрание, като гласоподават „ срещу “. Против завладяването на страната от силите на злото. Против съюза с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Против отнемането на националния суверенитет ”, се споделя още в писмото.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР