Координаторът на ваксинационната кампания в Румъния д-р Валериу Георгица заяви,

...
Координаторът на ваксинационната кампания в Румъния д-р Валериу Георгица заяви,
Коментари Харесай

50% от пълнолетното население на Румъния е имунизирано с най-малко една доза

Координаторът на имунизационната акция в Румъния доктор Валериу Георгица съобщи, че сега 50 % от пълнолетното население на Румъния е ваксинирано с минимум една доза ваксина против COVID-19, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30238
" В момента имаме 50 % пълнолетно население, което е с минимум една доза ваксина. От общото население, живеещо в Румъния, степента на имунизация е 41,8 % ", уточни Георгица.

Той посочи, че сега над 2,33 милиона души са получили и бустерна доза, което е към 40 % от подлежащите на бустерна имунизация.

В Букурещ равнището на имунизация е близо 67 %, добави Георгица.

" Има седем окръга, в които имунизацията е сред 50 и 60 %, други 24, където е сред 40 и 50 %, и 10 окръга с сред 30 и 40 % ", уточни координаторът на имунизационната акция.

Георгица сподели още, че 390 деца от възрастовата група сред 5 и 11 години са имунизирани през вчерашния ден, когато стартира имунизацията на тази възрастова категория. Близо 11 % от поставените през вчерашния ден първи дози са били деца от възрастовата група 5-11 години, посочи Георгица. Той добави, че идващият транш от предопределените за деца ваксини на Пфайзер/Бионтех ще дойде в Румъния на 31 януари.

От своя страна държавният секретар в здравното министерство Андрей Бачу съобщи, че сега малко над 34 % от болничните кревати, планувани за пациенти с COVID-19, са заети. Той означи, че идната седмица всички учебни заведения ще продължат да работят с физическо наличие.

" В момента приказваме за претовареност на леглата от 34,05 % на национално равнище. Това значи, че идната седмица всички учебни заведения не престават активността си присъствено, защото не е преминат прагът от 75 % ", уточни Бачу.

Той добави, че на окръжно равнище заетостта на леглата варира сред 9 и 68 %.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30238  От 200 до 450 души се тестват ежедневно гратис с антигенни проби в Перник От 200 до 450 души се тестват ежедневно гратис с антигенни проби в Перник  17 медици са измежду новозаразените в Пловдивска област 17 медици са измежду новозаразените в Пловдивска област  Коронавирус: 12 деца измежду новозаразените в Русенско Коронавирус: 12 деца измежду новозаразените в Русенско
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР