Координаторът на Белия дом за разпространението на коронавируса Дебора Бъркс

...
Координаторът на Белия дом за разпространението на коронавируса Дебора Бъркс
Коментари Харесай

Оптимизъм от Вашингтон: Сегашните модели за пораженията от коронавируса са преувеличени

Координаторът на Белия дом за разпространяването на ковид Дебора Бъркс съобщи, че съгласно сегашните прогнози в Съединени американски щати от ковид (COVID-19) могат да загинат до 2,2 милиона души. Но това наподобява нереалистично поради развиването на заболяването досега в световен мащаб.
Американските управляващи могат да преразгледат съществуващите прогнози по отношение на развиването на обстановката с ковид в посока понижаване на броя на евентуалните случаи на зараза и гибел, защото те не са доказани от действителните данни за страни като Италия, Китай и Южна Корея. Това заяви на брифинг за публицисти координаторът на Белия дом за битка с разпространяването на ковид Дебора Бъркс, съобщи БГНЕС.
" Прогнозите, съдържащи се в моделите, не подхождат на действителността, която в действителност следим нито в Китай, нито в Южна Корея, нито в Италия ", сподели тя, представена от БГНЕС.
Бъркс даде образец, съгласно който, употребявайки актуалната методология за прогнозиране, Италия към този момент е трябвало да има към 400 000 смъртни случая (сега смъртните случаи там са 8215). " Те даже не са се доближили до прогнозното число ", сподели тя.
Бъркс даде и различен образец - за Англия, написа The Hill. Там скорошно изследване е дало прогноза за 500 000 смъртни случая, само че към този момент моделът е ревизиран за 20 000 смъртни случая.
" Това се опитваме да разберем. Моделите са модели, само че ги приспособяваме към действителността. Сега имаме задоволително данни за действителната обстановка с ковид в разнообразни страни, тъй че да можем в действителност да създадем всички тези прогнози доста по-точни ", означи Бъркс. Тя добави, че още няма удостоверение, че 60-70% от американците ще се разболеят в идващите 8-12 седмици. Засега 19 от общо 50 щата демонстрират " стабилно ниско равнище на разболели се ", по думите ѝ. Всъщност в този момент епицентър в Съединени американски щати е Ню Йорк - там са над 50% от публично записаните случаи.
Междувременно, минимум 25 военнослужещи от Съединени американски щати на борда на " Теодор Рузвелт " – един от най-големите американски самолетоносачи, се оказаха инфектирани от новия ковид. Там служат към 5000 военни. Тест за ковид в близко бъдеще ще бъде изработен на всички, които се намират на кораба.
Иначе в Мексико към този момент има нови 110 публични случая на болест. Министерството на здравеопазването на Мексико заяви, че броят на доказаните случаи на зараза с новия ковид е достигнал 585.
Още: " Съединени американски щати към този момент е безапелационно номер едно по заболели от ковид, в Китай няма нов случай за 24 часа "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР