Конвой от камиони и кемпери блокира улиците край парламента на

...
Конвой от камиони и кемпери блокира улиците край парламента на
Коментари Харесай

Демонстрации с камиони в Австралия и Нова Зеландия

Конвой от камиони и кемпери блокира улиците край Народното събрание на Нова Зеландия в Уелингтън през днешния ден в митинг против Covid рестриктивните мерки и ваксинацциите. Демонстрацията е въодушевена от така наречен „ Конвой на свободата в Канада “

Превозните средства да паркирани по улиците към Народното събрание, на някои от тях са поставени послания „ върнете ни свободата “. Шофьорите на товарните коли употребяват и клаксоните си. Към тях се причислиха и стачкуващи без транспортни средства.

На този декор в Народното събрание първото си изявление за годината направи министър председателят Джасинда Ардърн. Тя предизвести, че пандемията няма да завърши с Омикрон и Нова Зеландия би трябвало да се подготви за още разновидности на вируса тази година.

Министър-председателят съобщи, че няма да влиза в спор с протестиращите, тъй като болшинството от жителите на страната са изявили поддръжка във имунизацията и напъните на държавното управление за справяне с пандемията.

Подобни демонстрации имаше и в австралийската столица Канбера, макар, че управляващите там оповестиха, че ще отварят границите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР