Конвенцията по морско право не може да се следва във

...
Конвенцията по морско право не може да се следва във
Коментари Харесай

Москва няма да уважи решението на Международния трибунал на ООН за украинските военни

Конвенцията по морско право не може да се следва по отношение на случая със задържането на украинските военни кораби в Керченския проток, а Международният арбитражен съд на Организация на обединените нации по морско право няма пълномощия, с цел да се занимава с такива разногласия.
 Трибуналът на Организация на обединените нации задължава Русия да върне моряците на Украйна
Така Москва разяснява решението на Международния арбитражен съд на Организация на обединените нации, който задължи Русия да освободи арестуваните 24-ма украински военни.

Според решението не се изисква Русия да приключи делото против моряците. 

Решението на трибунала в Хамбург е дефинитивно и наложително за осъществяване за участващите в разногласието страни, като Русия и Украйна би трябвало да показват своите доклади не по-късно от 25 юни. 

Русия разгласи, че няма да взе участие в съвещанията по делото, като разгласи, че трибуналът няма пълномощия да преглежда случая в Керченския проток. 

Днес тази позиция беше доказана от съветското външно министерство. Оттам подчертаха, че Москва има желание да отстоява своята позиция и след решението. 

" Ситуацията можеше да бъде избегната, в случай че беше спазено съветското законодателство, обвързвано с плаването в този регион. Призоваваме украинската страна да работи точно по този начин и отсега нататък ", оповестиха от ведомството, представени от РИА Новости. 

Ръководителят на работната група по международно-правни въпроси в непрекъснатото посланичество в Крим на президента на Русия Александър Молохов назова решението нелогично и уточни, че то не е признато едногласно. 

" Юрисдикцията на трибунала не обгръща военните кораби. Конвенцията по морско право също не е настояща тук. Русия законно реагира на нарушаването на държавната ѝ граница ", уточни той. 

Ако те са военнопленници, както твърди Украйна, то тогава Конвенцията по морско право също не обгръща случая, твърди Молохов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР