Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с

...
Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с
Коментари Харесай

И Синодът се обяви против Истанбулската конвенция


Конвенцията на Съвета на Европа за попречване и битка с насилието против дамите и домашното принуждение отваря необятно вратите към честен разпад. Това е позицията на Светия синод, който прикани Народното събрание да не ратифицира документа.

„ Истанбулската спогодба поражда паника за бъдещето на европейската християнска цивилизация, тъй като тя съдържа ново схващане за индивида - индивидът като тираничен стопанин, индивидът без Бога, който следва своите стремежи и пристрастености дотам, че може да самоопредели даже и пола си ”, пишат архиереите в декларация.

Според тях конвенцията опълчва изконните разбирания на българския народ за религия, националност, добродетелност, чест, достолепие, образование и семейство: „ тя е средство, което насажда непозната за нас ценностна система, с цел да разреши обществото да бъде ръководено по нов модел, подобаващ на ползите на дребна част от него ”.

 

Основното „ оръжие ” на документа, съгласно Синода, е общественият пол, т.нар gender: “Според тази идеология билогичният пол на индивида като мъж или жена няма значение за неговата еднаквост, а показва „ диктатурата на природата ” над свободното самоопределение на индивида, тирания, от която човек би трябвало да се освободи ”.

Tекстът съдържа и предизвестие: „ Последствията от отказване на библейските истини са трагични и ние сме очевидци на тях в доста общества, в които „ джендър ” идеологията от дълго време е държавна политика ”.

България да утвърди Истанбулската спогодба, призозава комисарят по правата на индивида към Съвета на Европа в писмо до българския парламент. " Конвенцията не заплашва, а заздравява фамилията, тъй като се бори с насилието. Този документ няма други скрити цели ", се споделя в писмото, представено от Българска телеграфна агенция.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР