Контузията на Мохамед Салах, получена във финала в Шампионската лига

...
Контузията на Мохамед Салах, получена във финала в Шампионската лига
Коментари Харесай

Мохамед Салах е под въпрос за световното първенство след контузията в рамото

Контузията на Мохамед Салах, получена във финала в Шампионската лига е сериозна, сподели мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп. Звездата на алените напусна терена в 30-ата минута след болежка в рамото, породена от тежко рухване. Салах, който вкара 44 гола през сезона, беше главната опасност за " Реал " (Мадрид).

След излизането на египтянина " Реал " заигра по-добре и в последна сметка завоюва с 3:1.

" Положението е много съществено. Веднага беше изпратен в болница, с цел да му се направи рентгенова фотография. Или е счупена ключица, или става въпрос за изваждане на рамото. Но несъмнено не наподобява добре ", сподели Клоп след мача.

Нападателят беше повален от Серхио Рамос в средата на първата част. Капитанът на " Реал " задържа Салах, който падна тежко на лявото си рамо. За обстановката обаче съдията Милорад Мажич не отсъди нарушаване.

Проблемите на Салах слагат присъединяване му на международното състезание в Русия под въпрос, счита Клоп. Първенството стартира на 14 юни, а Египет е в една група с домакина Русия, Саудитска Арабия и Уругвай.

" Надявам се да може да играе, само че на този стадий не ми наподобява доста допустимо. Силно се надявам аз да бъркам ", добави Клоп.

 Мохамед Салах е под въпрос за международното състезание след травмата в рамото
© Reuters

От националния отбор на Египет обаче са уверени, че ще могат да употребяват най-хубавия си футболист в Русия. Футболната федерация на страната заяви в " Туитър ", че рентгенът е посочил по-лека контузия. Според информацията Салах има разтегнати раменни връзки, което усилва възможностите му да играе.

Нападателят има 33 гола в 57 мача за националния отбор на Египет. Той имаше съществена роля за класирането на международно състезание за пръв път от 1990 година насам. През предходната година Салах беше определен и за най-хубав състезател на Африка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (80)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР