Контузията на Кубрат Пулев може да се окаже по-тежка от

...
Контузията на Кубрат Пулев може да се окаже по-тежка от
Коментари Харесай

Травмата на Кобрата може да се окаже по-сериозна


Контузията на Кубрат Пулев може да се окаже по-тежка от предстоящото и той да бъде отвън кръга сред четири и шест месеца, обявиха лекарите, прегледали боксьора ни в България пред " Нова телевизия ".

Пулев получи контузия на гръден мускул дни преди мача за международната купа, в който трябваше да се изправи против Антъни Джошуа на 28 ноември в Кардиф. След отпадането му на кръга против международния първенец се качи французина с камерунски корени Карлос Такам, който загуби след механически нокаут в 10-ия рунд.

Прегледите на Пулев са посочили 30% скъсване на горния гръден мускул, хематом с размер от 30 куб. см и издутина с диаметър от 7-8 см в дясната гръдна половина.

" Знаете, че ударите са ъперкът, кроше и прав. Ако той беше играл с тази контузия, нямаше да може да употребява въобще дясната си ръка ", съобщи доктор Иван Пидакев от клиниката по хирургия към Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

" Всяко по-голямо изпитание и сега е обвързвано със мощна болежка. Той не може да натисне, не може да вдигне, това предизвиква доста мощна болежка за него ", сподели доцент Илия Лозев от същата клиника.

До цялостното си възобновяване Пулев ще би трябвало да почива, като е допустимо да се наложи и интервенция.

Българинът призна, че се водят диалози за възможен мач за купа на Световната боксова асоциация (WBA) в Чикаго. Идеята беше мачът да бъде при започване на идната година, само че проблемите с контузията могат да повлияят на проектите на Кобрата.

Яж, тренирай и чети като Кобрата https://t.co/M82T0ZU1rL
— Списание SainsBeauty (@SainsBeauty) August 12, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР