Концлагер за кучета - така екоактивисти наричат общинския приют в

...
Концлагер за кучета - така екоактивисти наричат общинския приют в
Коментари Харесай

Бездомни кучета мизерстват в общински приют в Габрово

Концлагер за кучета - по този начин екоактивисти назовават общинския подслон в Габрово. Защитници на животните алармираха, че четириногите страдат от недохранхване, а даренията, които се събират за тях, изчезват.

Много неправилни неща се случват в този подслон. Вътре е страшна бедност. Клетките не се дезинфекцират, животните не се обезпаразитяват. Така е от четири години. Проблемът е с неприятните кастрации, които се правят. Има сигнали за кучета с инфектирани рани след кастрации, които са пуснати на улицата. Някои от тях са умряли, съобщи в утринния блок на Нова телевизия Грета Желева от Сдружение "Грийнуей ". По думите ѝ, откакто са алармирали на общината за казуса, е осъществен непълен ремонт на приюта.

Има оставени къщички за животни, които стоят извън и не се употребяват. Ние влизаме и ги слагаме и по-късно от приюта ги отстраняват. Кучетата спят върху дървени скари. Носили сме и одеяла. При последващо наше идване и завивките ги няма, допълниха от организацията.

Заместник-кметът на Община Габрово Климен Кунев обаче е на мнение, че изискванията в прюита не са такива, каквито настояват от съдружие "Грийнуей ".

В началото на предходната година имахме среща с представители на сдружението в общината. Тогава Грета Желева ни изясни, че има потребност от ремонт на постройката. Ние предприехме ограничения и започнахме ремонт. Изградихме и канализация, сподели още Кунев. Той добави, че приютът действа повече от 10 години и външно постройката наподобява остаряла.

Предстои инспекция по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР